In 2016 vonden er maar liefst 75.000 incidenten plaats waarbij "verwarde mensen" voor ernstige overlast zorgden. Hoe dat komt? Door de maatregelen uit het Kunduzakkoord en het feit dat het nachtmerriekabinet Rutte II die desastreuze maatregelen vervolgens in stand hield.
De nummer twee op de kieslijst van de PVV, Fleur Agema, haalt vandaag op Twitter keihard uit naar het asociale beleid van de 'Kunduzcoalitie' uit 2012 en van het nachtmerriekabinet Rutte II. Dat beleid heeft er namelijk voor gezorgd dat het aantal "incidenten" veroorzaakt door "verwarde" mensen in een paar jaar tijd maar liefst verdubbeld is.
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/833950359068536832
In 2016 kreeg de politie maar liefst 75.000 meldingen binnen van overlast veroorzaakt door "verwarde mensen." In verreweg de meeste gevallen gaat het dan om hoogbejaarden of om mensen met psychische problemen. Dat aantal, 75.000, is 14 procent meer dan in 2015. Dat is schokkend, maar als we een beetje verder teruggaan in de tijd worden de cijfers nog veel zorgwekkender: het is namelijk een verdubbeling ten opzichte van 2011.
Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg legt uit:
"Er zijn meer meldingen van ernstige zaken, waarbij wapens betrokken zijn of mensen die bijvoorbeeld dreigen hun woning te laten ontploffen."
Onno Hoes, de voorzitter van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag, zegt dat de incidenten variëren van "een oudere vrouw die haar medicijnen is vergeten in te nemen en naakt met de rollator langs de snelweg loopt" tot "iemand die depressief is of een psychose heeft en met een mes zwaait in een supermarkt." Je moet er natuurlijk niet aan denken dat zoiets iemand overkomt die jij kent -- al helemaal niet je hoogbejaarde ouder of grootouder.
Zoals Agema terecht stelt in haar tweet is dit geheel en al te wijten aan het asociale wanbeleid van minister Schippers, de VVD, de partijen die deel uitmaakten van het zogenaamde Kunduzakkoord (of het "Lenteakkoord") en de PvdA, dat er immers niets aan gedaan heeft toen zij aan de macht kwam. Dat Kunduzakkoord waar Agema aan refereert werd in 2012 gesloten. Dat was kort na de val van het kabinet Rutte I. Deel daarvan was dat het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg teruggebracht werd van 30.000 naar 20.000. Het doel was om ervoor te zorgen dat mensen "zo lang mogelijk thuis blijven wonen."
De gevolgen daarvan zijn nu al zichtbaar. Er gebeuren allerlei dingen op straat die normaal in een verzorgingstehuis (of iets dergelijks) gebeurden. Daardoor gaan die mensen -- vaak ouderen, maar soms ook jongeren -- nu publiekelijk af. En dat allemaal dankzij het wanbeleid van de boven-ons-gestelden; oftewel, van het partijkartel.
Het is een grof schandaal. Zeker omdat er ondertussen wél miljarden euro's worden overgemaakt aan Griekenland en aan nepasielzoekers die onze manier van leven verafschuwen maar wel graag wat gratis geld willen cashen.