Overheid heeft lak aan draagvlak: dwingt burgers van gas af te stappen - Slechts 48 procent is voorstander, 43 procent is fel tegen

Geen categorie21 jul 2019, 16:00

Welkom in Nederland: schijnbaar het land van democratie, en met een klimaatvriendelijke middelvinger naar de burger! De overheid gaat burgers dwingen om van het gas af te stappen, terwijl (of juist omdat) men hier juist fel tegen begint te worden. Dat meldt RTL Z.

In 2018 was nog 57 procent van de mensen positief over het plan om van het gas af te stappen. Nu is dat nog maar 48 procent. Het percentage tegenstanders daarentegen was 29, in 2018, en is inmiddels gestegen naar 43 procent. Het draagvlak voor dit plan neemt dus duidelijk af, en snel ook. Dus wat doe je dan in zo'n situatie? Koste wat het kost het er alsnog door proberen te drukken natuurlijk!

Aardgas is volgens de overheid slecht voor het milieu, want CO2-uitstoot. Oh ja, en trillende Groningers zijn slecht voor electorale kansen voor coalitiepartijen. Zie hier een mooi artikeltje waarin wordt uitgelegd waarom de overheid met dit gas plan compleet debiel bezig is.

Het kabinet heeft eigenlijk gewoon het dichtdraaien van de gaskraan, om Groningen te laten stoppen met huilen, bij de Klimaatplannen ondergeschoven. Op die manier lijkt het alsof men twee vliegen in één klap slaat, maar eigenlijk hebben ze twee keer zichzelf en heel Nederland een klap verkocht, terwijl de vliegen nog steeds door de kamer zoemen.

Wat eigenlijk had moeten gebeuren was het gas in Groningen afsluiten en woningen in Nederland aanpassen naar hoogcalorisch gas. Kost ook een paar knaken maar is stukken beter dan dit blijven wrijven in een steeds grotere vlek.

Één woningeigenaar die een gasaansluiting wil, terwijl de rest van de wijk op een warmtenet wordt aangesloten, kan er namelijk voor zorgen dat er speciaal voor zijn woning een gasleiding moet worden aangelegd. Dat is een duur geintje. Maar ja, alle gasleidingen eruit slopen en een heel nieuw warmtenet aanleggen, terwijl je ook gewoon de leidingen kan laten liggen en woningen omzetten naar hoogcalorisch gas, is óók duur.

Het zal de overheid toch een worst wezen. De burger mag, ondanks gebrek aan draagvlak, opdraaien voor dit debiele beleid terwijl energiebedrijven en warmtepompproducenten zich lekker kunnen verrijken door de verplichte afname van hun producten. Weet je ook meteen waarom de overheid hier niet beter over nadenkt.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten