Ontmoet de man die maar liefst 30.000 zwerfhonden heeft gered

Geen categorie14 nov 2015, 18:00
Hij wordt wakker met de stank van diesel.
"Kom op!" roept Greg Mahle terwijl hij een winkel voor vrachtwagenchauffeurs uitloopt, "de dag is nog niet eens begonnen!"
Hij gaat verder: "Ik ken deze weg erg goed. Ik rijd er 25 keer per jaar op, om de week."
Greg rijdt namelijk van Ohio naar Texas, en van Texas naar New York. Dat komt neer op 6000 kilometer per week. De reden? Niet om grof geld te verdienen, maar om zwerfhonden te helpen. Hij is dan ook eigenaar van Rescue Road Trips.
[caption id="attachment_124241" align="aligncenter" width="533"]Gregs vrachtwagen Gregs vrachtwagen[/caption]
"Deze dame gaat naar New Jersey," zegt Betty Kroeger - een vrijwilliger voor een andere stichting die zich inzet voor honden - terwijl ze een kleine mix van een terrier vasthoudt. "Ze begon haar leven als een kleine zwerfhond. Dat is hoe men haar vond."
Betty legt uit dat Greg de manier waarop haar dorp omgaat met dieren ongelooflijk veranderd heeft - ten positieve, natuurlijk:
"Hij heeft heel veel donkere dagen weggehaald bij ons. Dankzij zijn inspanningen hebben we al lange tijd geen dag gehad waarop we een asielhond moesten laten inslapen om ruimte te maken voor een andere zwerfhond. We maken ons daar dankzij Greg helemaal geen zorgen meer over."
[caption id="attachment_124242" align="aligncenter" width="528"]Greg met één van zijn geredde honden. Greg met één van zijn geredde honden.[/caption]
Hoe het werkt? Mensen die graag een hond willen hebben kunnen via Petfinder contact opnemen met het asiel in Texas. Als ze een hond vinden die ze leuk vinden, geven ze dat door. Vervolgens komt Greg langs bij het asiel, laadt de hond(en) in zijn vrachtwagen, en rijdt naar het deel van het land waar de adoptiebaasjes wonen. In veel gevallen betekent dit dat hij letterlijk enkele honderden en zelfs duizenden kilometers moet rijden.
Ongelooflijk genoeg vervoert Greg op deze manier tussen de 80 en 120 honden per keer. Dat zijn enorme aantallen. Het meest deprimerende hieraan is dat het een druppel op een gloeiende plaat is. Er zijn zoveel zwerfhonden dat zelfs Greg er relatief maar een paar kan redden.
Dat gezegd hebbende gaat het daar natuurlijk niet om. Elk gered leven is er één - dat geldt voor mensen én dieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten