Een dreigende dictator uit een stalinistisch rotlandje schreeuwt wat? Succes verzekerd.
Het gaat buitengewoon goed met
The Interview, de nieuwe film van Seth Rogen die niet zou verschijnen in bioscopen, maar uiteindelijk toch
nog getoond werd in onafhankelijke filmhuizen én online.
Volgens Nu.nl heeft de online versie van deze film de afgelopen tijd namelijk al een omzet gedraaid van 15 miljoen dollar.
Volgens de producent is de film meer dan twee miljoen keer gehuurd of gedownload sinds hij donderdag online kwam. De 15 miljoen dollar die het tot en met zaterdag opleverde, is de hoogste brutowinst voor een onlineversie van Sony ooit.
Amerikanen beramen in de film een plan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De film werd een week voor de première teruggetrokken na een grootschalige hack.
En dat is niet alles. Grote bioscopen ontvingen namelijk ook nogal wat bedreigingen. Als ze de film tonen zouden ze te maken krijgen met terroristische aanslagen en wat dies meer zij. Een normaal mens neemt zoiets niet serieus - de kans dat
Kim Jong-Un een aanslag kan laten plegen in Amerika ligt ergens tussen nul en nihil - maar helaas gold dat niet voor Sony Pictures en Amerikaanse bioscoopbazen. Die haakten massaal af waardoor The Interview nu alleen maar getoond wordt in onafhankelijke en relatief kleine filmhuizen.
Normaal gesproken zou je denken dat het dan einde oefening is, maar nu is dat heel anders. De gemiddelde Amerikaan houdt namelijk niet zo van dreigende stalinisten en al helemaal niet van censuur. Het gevolg is nu duidelijk geworden: ze downloaden de film massaal en bezoeken de bioscopen die de film wel tonen. Daarbij wordt er af en toe God Bless America gezongen en maken bioscoopgangers duidelijk
dat ze voor de volledige honderd procent achter de filmmakers staan, die doen waar Amerikanen van houden: zich zonder angst uitspreken over belangrijke politieke onderwerpen.