Met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid om huishoudens af te sluiten van het gasnet kiest de consument het zekere voor het onzekere en schaffen zij steeds vaker elektronisch keukengerei aan. Volgens bronnen van de NOS zou nog maar één kwart van de huishoudens kiezen voor een gaskookplaat. De reden zijn de 'prikkels' waar men in Den Haag op hoopte: de dreiging van het Klimaatakkoord. De cijfers zijn het ontkurken van champagneflessen in het Binnenhof waard gezien de enorme implosie van de verkoop van gaskookplaten. De impliciete doelstelling van het Klimaatakkoord, gedragsverandering van burgers, is daarmee behaald. Rob van Tilburg, directeur van de organisatie Natuur en Milieu, is in ieder geval hartstikke trots met de resultaten en stelt voor dat nu ook de warmteproductie te verduurzamen:
"In de keuken heeft de omslag plaatsgevonden: Nederlanders kiezen voor elektrisch, aardgas is uit. De volgende stap is nu de verwarming. Wie nu kiest voor een hr-ketel, zit nog vijftien jaar aan het gas vast."
Nu ook in de provinciën het megalomane Klimaatakkoord bestendigen in
de Coalitieakkoorden is het slechts een kwestie van tijd wanneer de Nederlandse economie volledig wordt omgegooid, maar het grootste deel van de huishouden is echter nog steeds afhankelijk van gas.
Aangezien nieuwbouwwijken zonder gasnet worden opgeleverd is de stijging in de vraag naar elektrische kookplaten logisch. Niet alleen kiezen huishoudens het zekere voor het onzekere, maar is er gewoonweg geen gasnet meer beschikbaar in de nieuwbouw. Waarom het verstandig is om alle apparatuur afhankelijk te maken van één netwerk, het elektriciteitsnetwerk, is een volgende vraag. Immers kan men bij uitval van dat netwerk niet terugvallen op het gasnetwerk.
En koken is toch wel iets belangrijker dan televisie kijken.