1. Home
  2. Obama wil dat de Palestijnen Israël als Joodse Staat erkennen

Obama wil dat de Palestijnen Israël als Joodse Staat erkennen

Geen categorie19 mei 2011, 21:42
Obama heeft gesproken. Zijn Midden-Oosten speech gaf qua Israël enige verrassende inzichten. De eerste was dat Obama Jeruzalem niet noemde en daarmee de Arabische wereld teleurstelde. Een andere teleurstelling voor de Arabieren in het algemeen en voor de Palestijnen in het bijzonder was, dat Obama Israël specifiek noemde als Joodse Staat. Volgens de Palestijnen is dat racistisch, maar als het "Joodse" was veranderd in "moslim" of "multiculturele" dan had er geen Palestijn of handlanger naar gekraaid:

But what America and the international community can do is state frankly what everyone knows: a lasting peace will involve two states for two peoples. Israel as a Jewish state and the homeland for the Jewish people, and the state of Palestine as the homeland for the Palestinian people; each state enjoying self-determination, mutual recognition, and peace.

Wat Obama in zijn speech uitdroeg was ongeveer het vredesplan van Ehud Olmert waar de Palestijnen "nee" tegen zeiden. De Palestijnen kwamen na de speech dan ook meteen in spoedzitting bijeen met als doel te spinnen en als slachtoffer naar buiten te komen.
Zolang de Palestijnen niet realistisch worden zal er geen vrede komen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten