Linkse media openen de aanval op Melania Trump: 'Kwam ze wel legaal het land binnen?'

Geen categorie03 mrt 2018, 18:00

Na het zoveelste schandaal lijkt het onmogelijke mogelijk te zijn geworden: Donald Trump lijkt redelijk immuun te zijn voor dat soort aanvallen. Het doet hem niet - behalve hem nóg feller maken - en zijn kiezers waarschijnlijk ook niet. Conclusie: er moet een nieuwe doel gevonden worden.

Donald Trump wordt van alle kanten aangevallen: Democraten, boze Europeanen en Gutmenschen in het algemeen hebben zelden ook maar één positief woordje voor hem over. Vaak is dat terecht, zoals bij zijn recente aankondiging over importheffingen op staal: dat gaat misschien goed zijn voor de staalindustrie, maar natuurlijk niet voor alle gebruikers van staal die nu hogere prijzen zullen moeten betalen én uiteindelijk dus vragen. Je hoeft geen economisch wonderkind te zijn om te snappen dat dit rampzalig zal uitpakken voor de Amerikaanse economie.

Naast zulke gefundeerde kritiek blijft er echt ook de permanente storm aan simpele haatberichten van zure lieden die nog steeds niet accepteren dat Trump de verkiezingen gewoon keihard heeft gewonnen. Dat allemaal doet Trump echter weinig: hij zit nog vrolijk waar hij sinds januari 2017 zit, en zal dat ook blijven doen. Hem wegpesten is geen optie.

Daarom lijken zijn meest felle tegenstanders nu ook vaker mensen in zijn omgeving aan te vallen. Schoonzoon Jared Kushner is al vele malen onder de loep geweest om zijn vermeende zakelijke contacten die hij niet zou willen opgeven, en nu moet ook de first lady het ontgelden.

Melania is namelijk van oorsprong een Sloveense, maar kwam in de jaren '90 naar de Verenigde Staten om daar als model aan de slag te gaan. Daar leerde ze uiteindelijk Donald Trump kennen, en zo'n 20 jaar later was ze opeens de echtgenote van de machtigste man ter wereld. Dát had ze misschien niet helemaal zien aankomen - en op gehoopt. Alles leuk en wel, maar onder andere de linkse Washington Post en ons eigen Joop.nl vragen zich stevig af: hoe kwam ze eigenlijk aan haar verblijfsvergunning? Ze kreeg in 2001 een permanent zogenaamd 'Einsteinvisum', wat alleen verleend wordt aan mensen die uitblinken in wat ze doen. Volgens sommigen was haar CV destijds echter niet zo spectaculair. Waarmee natuurlijk de suggestie gewekt wordt: heeft Trump soms invloed gehad op het besluit om haar dat visum te geven?

In het geval dát dit zou kloppen, zou het natuurlijk een blamage zijn voor een president die zich juíst zo inzet voor een strenger migratiebeleid, waaronder het minder gul uitdelen van visa. Dat alles is echter een grote "als" en pure speculatie: er is, zoals verwacht, geen bewijs dat Trump iemand heeft omgekocht of wat dan ook.

En daarmee heeft deze aantijging haar geloofwaardigheid weer eens verloren.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten