Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven: tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
1. Austerity, Journalists And The Financial Sector.
Simon Wren-Lewis over hoe een bankencrisis een staatsschuldencrisis werd (met de belastingbetaler als achtervang).
2. Stabiliteit.
Mooie column van Ewald Engelen over de verderfelijke rol van centrale banken, die steeds nadrukkelijker politiek bedrijven in plaats van voor monetaire stabiliteit te zorgen.
En nu we toch bezig zijn over centrale banken: hier een 'oudje' van onze eigen Edin Mujagic.
4. TAFTA/TTIP: What Are The Benefits? What Are The Costs?
Aardig stuk over de kosten van het vrijhandelsakkoord tussen de VS en EU: TTIP.
Interview met de tweede EP-lijsttrekker van Alternative für Deutschland professor Hans-Olaf Henkel, die het voorwoord schreef bij mijn boek 'Het Eurobedrog'.
6. 'If Britain goes, Europe is lost'.
Idem. Waarin hij uitlegt waarom het belangrijk is dat UK bij EU blijft (maar wel met een aparte munt voor de Noordelijke landen).
Flassbeck over de eurocrisis en de rol die Duitsland speelt of zou moeten spelen volgens sommigen: loonsverhogingen. DDSFinance gelooft daar niet in.
Engesltalig paper van het CPB over de impact van het marginale belastingtarief op de participatie in risicodragend vermogen (zoals aandelen en aandelenfondsen) en op het aandeel van dat vermogen in de totale portfolio.
Lees en luister hier hoe Nogel Farage korte metten maakt met de schijnheiligheid van de Britse gevestigde politiek.
10. Why the Middle East Matters
Een keynote speech door Tony Blair over de veranderde geopolitieke verhoudingen als gevolg van oprukkende islamisering. Opvallend, terecht, maar wel gevalletje van 'too little too late'.