Hier hebben we te maken met een klassiek geval van het effect van politieke correctheid in een 'vrij' land. Je mag je documentaire maken, krijgt steun van je docenten maar de schoolleiding weigert je project te openbaren uit angst voor een boze menigte. Te zot voor woorden! Via censuur over een politiek gevoelig onderwerp.">de Telegraaf.
Dit krijg je met politieke correctheid. Dit keer niet zozeer Nederlandse politiek maar die van de Turken en de Arameeërs. Shayno Numansen, een welbespraakte jongedame met Aramese roots, voelde zich genoodzaakt om het verhaal van haar familie door te vertellen aan een breder publiek. Saxion gaf haar de mogelijkheid om dit via een documentaire te doen en genoot alle steun en advies van haar docenten. Voor dit project is ze dus zelfs afgereisd naar Turkije om haar familie en andere waardevolle invalshoeken voor haar documentaire in beeld te krijgen.
Eenmaal aangekomen bij de laatste fase van haar project, waar ze dus al die tijd goedkeuring voor kreeg, schrapt Saxion het idee om haar documentaire extern uit te zenden. Het idee dat er dan straks een paar Twentse Turken de zaak kort en klein komen slaan met fakkels en hooivorken gesponsord door DENK, was de leidende gedachte bij het Saxion bestuur. Of hier ook daadwerkelijk sprake van zou kunnen zijn weet niemand maar ' gewoon liever niet' en 'het zekere voor het onzekere' krijg je dan te horen.
Presenteer dan direct een lijst met verboden onderwerpen (en accepteer de lading shit die je dan als bestuur over je heen krijgt) maar laat niet een studente een persoonlijk verhaal waar ze haar hele hart en ziel in heeft gestopt, voor niks werken omdat je bang bent voor wat Turkjes.