Een kwart van de Nederlanders begint de dag vermoeid.
Hierdoor zouden ze zomaar kunnen wegdoezelen of in slaap vallen tijdens bijvoorbeeld het autorijden of televisiekijken. Wegdoezelen bij het televisiekijken is niet het einde van de wereld, tijdens het autorijden is het een andere zaak. Niet alleen het eigen leven wordt hierbij in dfe waagschaal gesteld, maar ook van andere weggebruikers.
Volgens De Nederlandse vereniging voor Slaap Waak Onderzoek (NSWO) brengt het tekort aan nachtrust grote risico's met zich mee. De kans op een verkeersongeluk of bedrijfsongeval is namelijk een stuk groter bij onvoldoende slaap. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld het liefst 8,2 uur per nacht slapen, maar dat ze dit daadwerkelijk maar 7,1 uur doen.
oorzitter van het NSWO, neuroloog dr. Hans Hamburger, noemt de resultaten van de enquête schokkend. "De cijfers sluiten aan op andere internationale studies waaruit blijkt dat mensen met een slaapaandoening als apneu, slapeloosheid of rusteloze benen een zes- tot zevenmaal grotere kans hebben op een verkeersongeval.†schrijft
Gezondheidsnet