Journalist Jan Dijkgraaf, onder meer bekend van de mislukte politieke partij 'Geenpeil' bekritiseert op TPO senator Henk Otten (GO) vanwege zijn handtekening onder de noodwet stikstof. Het kabinet presenteerde afgelopen week deze noodwet, waarmee ruimte komt voor de bouw van nieuwe woningen. Goed nieuws zou u zeggen? Jazeker, maar jammer genoeg hebben sommigen blijkbaar baat bij het in stand houden van de stikstofcrisis ten koste van werkgelegenheid, zoals Dijkgraaf. In zijn meest recente 'Briefje van Jan' op ThePostOnline hekelt Dijkgraaf de constructieve houding van senator Henk Otten (GO) aangaande de stikstofcrisis en de noodwet van het kabinet. Deze wet is noodzakelijk om op korte termijn de woningbouw vlot te trekken. Volgens Otten gaat zijn fractie akkoord 'omdat het niet anders kan' en is deze noodwet nog altijd beter dan géén wet.
Volgens Dijkgraaf een onbegrijpelijke actie:
"Premier Rutte verdedigde dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken. U verdedigt uw steun aan dat noodwetje, dat uitsluitend nodig is omdat ‘het partijkartel’ waanzinnige stikstofnormen hanteert, met het argument dat de bouw (en daarmee de economie) wordt vlotgetrokken."
Afgezien van de vreemde taalconstructie van Dijkgraaf, vindt hij het dus 'not done' om de bouwers van Nederland weer aan het werk te helpen. Blijkbaar ziet Dijkgraaf liever dat de stikstofcrisis nog langer duurt en dat arbeiders hun baan verliezen. Waarom eigenlijk? Om de VVD nog meer pijn te doen in de peilingen ten koste van de hardwerkende bouwers? Daar heeft het in deze alle schijn van.
In niet mis te verstane bewoordingen geeft Dijkgraaf senator Otten er vervolgens van langs en verwijt hem 'verraad':
"We kunnen u natuurlijk prijzen vanwege het feit dat u de bouw en (en daarmee de economie) heeft vlotgetrokken. We kunnen u prijzen omdat u er niets anders voor terug wilde dan een kopje koffie met de premier en de minister en een mediamomentje. [...] Maar ik heb wel een vraag aan u. Hoe voelt het nou om een verrader van de kiezer te zijn?"
We kunnen blij zijn dat deze Dijkgraaf nooit is verkozen tot volksvertegenwoordiger. Hij heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee om vanuit rancune een ongezonde economische situatie in stand te houden en beschuldigt diegenen met een constructieve houding van "verraad".
Sneu...