1. Home
  2. Hollande wil États-Unis d'Europe

Hollande wil États-Unis d'Europe

Geen categorie17 mei 2013, 10:16
Alles wat nog riekt naar soevereiniteit moet worden geruimd.
Hoe eng zijn socialistische presidenten als het aankomt op Europa? Nou, ze wakkeren niks minder dan doodsangsten aan. Als het aan Frankrijk ligt worden weldra de laatste restjes soevereiniteit geruimd en hebben we straks een 'echte' Europese regering met een 'echte' president, in plaats van oliemannetje Van Rompuy. Bij Elsevier:

De Franse president François Hollande wil dat de eurozone een regering krijgt met een eigen president. De regering zou moeten toezien op harmonie en sociaal beleid binnen de eurozone.

Dat zei de socialistische president donderdag bij de persconferentie precies een jaar na zijn inauguratie.

Een regering voor de eurozone zou de economische ongelijkheden en verschillen in belastingsystemen moeten wegpoetsen.

Is het niet werkelijk fantastisch hoe eurofilie en socialisme maar al te vaak hand in hand gaan? Niet alleen moeten de natiestaten er aan geloven en het recht belastingen te heffen worden ingeleverd bij Brussel, maar ook moet de nieuw opgetuigde Europese instantie meteen allerlei linkse stokpaardjes tot kernbeleid promoveren. Daarnaast moet de transferunie blijkbaar worden vervolmaakt. Noord-Europees geld moet non-stop richting het Zuiden vloeien vanwege 'eerlijkheid.'
Hollande wil dus nivelleren op Europese schaal. Een levensgevaarlijk project. Nivelleren binnen een land als Nederland is heel erg vervelend, maar het is niet rampzalig vanwege de relatief kleine inkomensverschillen die ons land eigen zijn. Kijken we echter naar Europa als geheel, dan zien we werkelijk enorme inkomensverschillen. In Nederland is het minimumloon alleen al € 18.748 per jaar. In de arme Oost-Europese lidstaat Bulgarije is dit bedrag slechts € 939,11. U krijgt een idee van de gigantische inkomensverschillen die zogenaamd overbrugd moeten worden via een uniform Europees belastingstelsel. Tientallen miljarden euro's aan Nederlands belastinggeld die jaarlijks de grens naar Zuid- en Oost-Europa oversteken. Zegt u maar dag tegen calvinistische spaarzaamheid: Nederland zal bloeden voor landen die qua economische ontwikkeling enkele tientallen jaren achterliggen op ons.
Deze ellende moeten we dus zeker niet willen. De euro kwakkelt al jaren vanwege de 'one size fits all'-ideologie. Europa bestaat uit heel diverse economieën, achter welke heel diverse culturen schuilgaan. Een zelfde gevaar ligt óók op de loer voor een verenigd Europa met een verenigd belastingstelsel. Slecht idee dus; nooit en te nimmer aan beginnen!
Gelukkig is het aftellen begonnen. Nog maar drie jaar Hollande; dan zijn we hopelijk verlost van deze levensgevaarlijke rode clown.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten