Het zou toch gekkenwerk zijn: voor een paar honderd euro een smartphone kopen en dan gaan bezuinigen op een hoesje dat je toestel zou moeten beschermen. De smartphone heeft de meest onvoorstelbare functies, maar is desondanks een kwetsbaar toestel. Een val van de trap of in het toilet zal je toestel dan meestal niet overleven, al worden de smartphones wel steeds sterker en sommige zelfs waterproof. Voor de bescherming van je toestel koop je dan ook een telefoonhoesje. Let op de prijs
Voor een scherp geprijsd telefoonhoesje moet je normaal gesproken niet op de website van de fabrikant van je telefoon zijn, maar ook niet op de website van het merkhoesje zelf. Weet je al welk hoesje je wilt, neem dan de tijd om online de prijzen te vergelijken. Let er wel goed op dat je niet afgezet wordt met een namaakhoesje. In sommige gevallen krijg je 1 jaar garantie van de fabrikant, mits je rechtstreeks bij hun het hoesje bestelt. Vind je dit belangrijk, dan zal je de keuze moeten maken toch iets meer voor je hoesje te betalen. Doe je huiswerk
Maak een selectie van hoesjes die je mooi en geschikt vindt. Denk hierbij aan iPhone 8 covers die je onderling vergelijkt op basis van reviews. Reviews van andere klanten geven een goed beeld van de kwaliteit van het hoesje en de verkopende partij. Let ook goed op de aanwezige uitsparingen in het hoesje. Zonder uitsparingen op de juiste plaatsen, is het hoesje nutteloos. Welke mogelijkheden zijn belangrijk?
Er zijn veel verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar. Bedenk welke toepassingen en mogelijkheden het perfecte hoesje voor jou moet bezitten. Denk hierbij aan het hoesje wat je zo kunt vouwen dat je toestel blijft staan. In het geval van telefoonhoesjes zijn er hoesjes met een klein steuntje waardoor je toestel blijft staan.
Beschermingsgraad
Hoeveel risico loopt je toestel. Met andere woorden: hoe onhandig ben je? Niet ieder hoesje biedt evenveel bescherming, dus het is handig om je eigen handigheid te kennen. Basic hoesjes zijn niet zo heel duur in aanschaf, maar ze bieden ook minder bescherming.
Volledige hoesjes
Voor optimale bescherming kies je voor een hoesje waar je toestel aan de voor- en achterzijde beschermd wordt. Denk hierbij aan bumperhoesjes. Deze hoesjes zijn vaak wel zwaar en massief, maar zorgen voor volledige bescherming van je toestel. Er zijn ook hoesjes verkrijgbaar die een combinatie van hard materiaal en siliconen bevatten. Het gebruik van het toestel ondervindt geen hinder van het hoesje en daarbij is het design van je telefoon nog goed te zien.
De gulden middenweg
Wil je je toestel toch een prima vorm van bescherming bieden zonder dat het lomp wordt en het design niet zichtbaar is, dan kies je voor een dun hoesje. Dergelijke hoesjes bieden bescherming op de punten die het snelste beschadigd raken bij een val. Dergelijke hoesjes zijn niet erg duur.