Hoe je toch een hoge boete kan krijgen met een geldig parkeerkaartje

Geen categorie20 mrt 2015, 12:00
Wij zijn allemaal melkkoeien van de overheid.
Ik moest eerst een paar keer knipperen met mijn ogen toen ik dit bericht las:
Parkeerwachters mogen mensen die een 'doorgegeven' parkeerkaartje gebruiken beboeten, ook al is het kaartje nog uren geldig en niet kentekengebonden.
Wacht even. Dus als je een parkeerkaartje hebt gekocht voor bijvoorbeeld vier uur, maar je gebruikt het kaartje slechts twee uur, dan mag iemand anders dat kaartje niet gebruiken? Wow. Dat de overheid de autobezitter (net als treinreizigers) beschouwt als een melkkoe wisten we al, maar dit gaat wel echt heel ver.
Met dank aan de rechtbank in Gelderland, die er met een uitspraak voor heeft gezorgd dat dure parkeerkaartjes voortaan niet meer met elkaar mogen worden gedeeld. Iedereen moet voortaan zelf zijn kaartje kopen. Wie teveel betaalt, heeft dikke pech.
Alleen de automobilist die het kaartje zelf koopt, betaalt volgens de rechter de verschuldigde parkeerbelasting. Dat mensen geen geld terugkrijgen als zij hun parkeertijd te ruim inschatten, doet daar niets aan af.
De champagnes mogen worden ontkurkt bij de gemeenten vandaag. Zij hoeven niet bang te zijn dat hun inkomsten uit parkeerbelasting slinken de komende jaren:
Ze verwachten dit jaar zo'n 829 miljoen euro binnen te halen. Amsterdam is grootverdiener: de hoofdstad rekent dit jaar op bijna 250 miljoen euro aan parkeerinkomsten. Dat is 301 euro per inwoner.
Het wordt tijd voor meer burgerlijke ongehoorzaamheid. De overheid graait maar en graait maar, net zolang tot we geen cent meer overhouden om vrij te besteden. Betalen zullen we. Nou, niet dus. Bij deze een oproep aan iedereen met een auto: blijf vooral die parkeerkaartjes met elkaar delen. Er is gewoon betaald voor vier uur parkeren, dus dan mag er vier uur worden geparkeerd. Klaar. We betalen al veel te veel voor die onzin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten