Gewoon ziek: Pakistaanse artsen ruilen levende baby's voor dode om en verkopen ze voor goud geld

Geen categorie27 jan 2017, 11:30

Die lui zijn helemaal gestoord.

Je zou denken dat in een land als Pakistan genoeg baby's ter wereld komen om elke persoon met een kinderwens wel van vijf stuks te voorzien, maar dit gruwelijke verhaal toont een ander beeld. De Pakistaanse politie - ja, die bestaat toch wel, al vraag ik me soms af wat ze de hele dag doen - heeft deze week een bende opgepakt die actief was in de grootschalige handel in, hou je vast, pasgeboren baby's.

Klinkt dat al ziek? Het wordt nog veel erger.

De hoofdrolspelers in dit netwerk blijken namelijk niemand minder te zijn dan de enige personen die je zou moeten kunnen vertrouwen met je pasgeboren kroost: artsen en verpleegsters in ziekenhuizen waar je net na negen maanden hard werk een kind ter wereld hebt gezet. Helaas blijkt dat in Pakistan geen garantie te zijn dat je ook echt naar huis zult gaan met je nageslacht. Met een beetje pech - en dit schijnt helaas heel vaak voor te komen - krijg je ondanks dat het kind kerngezond leek opeens de mededeling dat het onverwachts is overleden, waarna je het dode lichaam gepresenteerd krijgt.

Het punt is alleen: dat is helemaal niet jouw baby! Het komt steeds vaker voor dat artsen bewust de gezonde kinderen omwisselen met overleden kinderen en die aan de ouders tonen. En tsja, wie ziet na een paar uur al echt goed het verschil tussen twee baby's? Tegen de tijd dat jij het lichaam van het kind dat dus niet van jou is begraven hebt, is je échte pasgeborene allang op weg naar een stel adoptieouders.

Die betalen daar namelijk goud geld, omgerekend zo'n 6500 euro, voor een gezond kind als ze zelf om één of andere reden niets op de wereld weten te zetten. Daar hebben ze ongetwijfeld goede bedoelingen mee - het is niet waarschijnlijk dat zij weten waar de kinderen écht vandaan komen - maar om aan die vraag te voldoen wordt er dus letterlijk over lijken gegaan. Één van die bendes is nu dus uit het circuit verdwenen, maar dat betekent bij lange na niet dat de handel in dit land, één van de meeste chaotische ter wereld, eindelijk is stilgelegd. En dat is slecht nieuws voor de kinderen daar, maar vooral met getraumatiseerde ouders die voor altijd zullen denken dat hun kind niet meer op deze aarde is.

Wat een land.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten