1. Home
  2. Eurosceptici verenigt u!

Eurosceptici verenigt u!

Geen categorie13 apr 2014, 12:44
We hebben nog maar iets meer dan een maand om het federale monster tegen te houden.
Het gaat snel met de tijd. Zo hebben we het dag in, dag uit over op handen zijnde gemeenteraadsverkiezingen waarin het vooral zaak is om de regeringspartijen flink te doen afgaan, en zo schakelen we ineens over de belangrijkste verkiezingen ooit voor het Europees Parlement.
Ja, 2014 is me het politieke jaartje wel.
Aan de ene kant is dat bijzonder enerverend en spannend, maar aan de andere kant is het eerst en vooral reden om je grote zorgen te maken over de toekomst van ons mooie land. Een Guy Verhofstadt spreekt nu bijvoorbeeld al openlijk over het heffen van Europese belastingen. Anderen - waaronder eurocommissaris Viviane Reding - beginnen zo nu en dan over een Europese krijgsmacht, en dan zijn er ook nog eens de vele Europese leiders die graag een bankenunie en een politieke unie willen.
Nog even en de EU is veranderd in een federale Europese superstaat.
Gelukkig zijn de eurosceptische partijen in alle ernst aan de campagne begonnen. Eerder publiceerde de PVV bijvoorbeeld al een verkiezingsprogram waarin Brussel daadwerkelijk de oorlog wordt verklaard, terwijl het nieuwe Artikel50 met een prima kandidatenlijst op de proppen is gekomen. Zie met name de nummer twee en drie, Alexander Sassen van Elsloo en Yernaz Ramautarsing. 
Ondertussen laat de Socialistische Partij - die ik voor het gemak maar even eurokritisch noem - opeens ook iets van zich horen. Ook Roemer en Van Bommel maken duidelijk dat ze geen fiducie hebben in de huidige koers van de Europese Unie. Zij willen minder Brussel en meer zeggenschap over onze eigen zaken.
Het gaat er de komende weken om spannen. Geen enkele eurosceptische kiezer kan het zich veroorloven om niets te doen. De traditionele en eurofiele partijen (daaronder rekenen we niet alleen D66, GroenLinks en de PvdA, maar ook de VVD) moeten verslagen worden. 
Als eurosceptici geen verkiezingsoverwinning behalen is het straks gewoon einde oefening wat betreft onze nationale soevereiniteit. Brussels macht zal dan alleen maar groeien en het democratische gehalte van ons systeem zal nagenoeg nihil zijn. Brussel beveelt, wij doen wat men ons opdraagt.
Zo'n toekomst zie ik absoluut niet zitten - en u vast ook niet. Daarom moeten we nú samen een vuist maken, onze krachten verenigen en de eurofiele partijen ten koste van alles bestrijden. Weg met de Europese Unie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten