1. Home
  2. Europese Unie zet Iraanse inlichtingendienst en haar 'Hashashins' op hun plek: de terreurlijst

Europese Unie zet Iraanse inlichtingendienst en haar 'Hashashins' op hun plek: de terreurlijst

Geen categorie09 jan 2019, 18:00
De Nederlandse regering heeft in samenspraak met andere Europese landen besloten om de Iraanse inlichtingendienst en hun handlangers op de Europese terrorismelijst te plaatsen. Eerder deze week rapporteerden we al over de inlichtingendienst van het orthodoxe islamitische land en twee politieke moorden op Nederlands grondgebied. Dergelijke subversie hoort natuurlijk niet thuis in ons land en volkomen terecht worden de Iraniërs op de terrorismelijst geplaatst. Het is namelijk hondsbrutaal en ongehoord dat hun Hashashins op Nederlandse bodem hun operaties uitvoeren.
De familieleden van de vermoorde Iranees, die in Nederland een vluchtelingenstatus ontving, zijn ontzet en voelen zich nog steeds onveilig na de moord op hun familielid. Ook vinden zij dat ze te weinig worden gesteund door de Nederlandse overheid. Zo willen ze graag bescherming, maar is hen dit tot op heden niet toegezegd. Iran ontkent betrokkenheid bij de moorden en beramen een tegenreactie voor. Waarom dit nodig is wanneer men onschuld bepleit is natuurlijk twijfelachtig. Wellicht dat de Iraniërs hun naam willen zuiveren van alle blaam en daartoe hebben ze alle vrijheid. De EU-terrorismelijst staat vol met namen waarover we ons allerminst hoeven te verbazen. Een aantal:
Erg verrassend, die EU-terreurlijst. De Iraanse inlichtingendienst komt daar nu dus als organisatie bij. Als je eenmaal op de lijst staat kunnen aanvullende maatregelen worden genomen tegen de entiteiten en individuen. Zoals het bevriezen van financiële tegoeden. De EU-terreurlijst wordt overigens niet door het Europese Parlement of de Europese Commissie gehanteerd, maar door de Europese Raad van de Europese Unie (eenvoudig te verwarren met de Raad van Europa, red.). Het is een supranationale organisatie waarin ministers van EU-lidstaten wetgevingsbevoegd zijn en staan daarmee dus naast het Europees Parlement. Lekker wazig allemaal weer, maar dat is dé methode om de burger apathisch te krijgen natuurlijk.
Het is voor het eerst in drie jaar dat de Europese Unie iets onderneemt tegen Iran. In 2015 werden sancties opgeheven vanwege de nucleaire deal waarbij Iran toezeggingen deed over haar atoomprogramma in ruil voor het verzachten van economische sancties. De Deense minister Anders Samuelsen liet zich sterk uit over de sancties op Twitter: "[The] EU just agreed to enact sanctions against an Iranian Intelligence Service for its assassination plots on European soil. Strong signal from the EU that we will not accept such behavior in Europe."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten