De werkloze YouTube-maatschappij: 39 procent van middelbare scholieren wil 'vlogger' worden

Geen categorie28 jun 2017, 11:00

Geen 'echte banen' meer in de toekomst, maar een 'vlogger' worden, iemand die zichzelf filmt en verhalen vertelt. Dit wil een zeer groot deel van de middelbare scholieren, is uit onderzoek gebleken. Een kansloze maatschappij waarin de helft in een camera kijkt en de andere helft naar een schermpje kijkt.

Iedereen zijn eigen ding natuurlijk, dat moet voorop blijven staan. Maar als je als maatschappij zo diep bent gezonken dat de toekomst, de kinderen, liever 'vlogs' wil maken dan echt iets toe wil voegen aan de samenleving, dan moet je echt even achter je oren krabben.

'Vrijheid, blijheid' heeft in deze maatschappij niet geleid tot de zelfontplooiing en maatschappelijke ontwikkeling waar we op hoopten, maar tot de waardering van sociale media en YouTube tot in het absurde. Hoe veel mensen om je heen zie je wel niet liever naar een schermpje van hun mobiel staren op elk mogelijk moment dan een gesprek aangaan, of echt eens na te denken?

Op deze manier krijg je een samenleving die zich rondom smartphones en schermpjes laat draaien en gaan we daarna zeuren over de slechte productie van diensten en producten en schaarste op de arbeidsmarkt.

Citaat uit de Telegraaf:

''Opvallend is dat 58% van de ouders zegt niks te begrijpen van de fascinatie voor YouTube van hun kinderen. Dit terwijl hun kroost dus niet alleen graag vlogs en andere video’s consumeert maar ook droomt van een bestaan als vlogger à la de 24-jarige Enzo Knol (ruim een miljoen volgers) of de 14-jarige Joy met haar beautytips (500.000).''

Jongeren zijn verslaafd aan dit soort filmpjes en het lijkt mij in elk geval een slecht teken voor de toekomst, de decadentie ten top. Kijkt u zelf maar, wat denkt u?

https://www.youtube.com/watch?v=KCgQf59Vgn0

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten