1. Home
  2. De VVD maakt zichzelf te schande

De VVD maakt zichzelf te schande

Geen categorie20 mei 2011, 10:15
Zo'n 80% van de achterban vindt dat Nederland onze vrolijke Griekse vrienden geen geld meer moet 'lenen' - vooral omdat leningen aan de nazaten van Plato verdacht veel lijken op schenkingen.
Het is iedereen duidelijk dat Griekenland uiteindelijk toch wel bankroet gaat. We kunnen er zoveel miljarden inpompen als we willen, maar dat land gaat uiteindelijk ten onder. De enige manier waarop ze zichzelf nog kunnen redden is door uit de euro te stappen. Overigens varen de Grieken daar niet alleen wel bij, maar wij ook.
De gemiddelde VVD-kiezer is het zondermeer eens met bovenstaande. 
Je zou dan denken dat de fractie weet wat het te doen staan: géén steun aan Griekenland. Punt.
Helaas; de VVD zou de VVD niet zijn als ze de achterban niet met enige regelmaat tegen zich in het harnas jaagt. Het gaat prima in de peilingen - als het zo doorgaat wordt de VVD over drie jaar gewoon weer de grootste- en daar worden de liberalen eigenlijk een beetje ongemakkelijk van. 
Dus wat doe je dan? Juist, je zet je keihard in voor steun aan Griekenland. Gewoon, omdat het kan - en omdat zeker zijn van een verkiezingsoverwinnnig wel errug saai! is.
In Amerika noemen ze dit soort gedrag "snatching defeat from the jaws of victory". Aldaar is dit de expertise van de Democraten, maar de Nederlandse VVD doet niet voor hen onder. Sterker nog, John Kerry en de zijnen kunnen nog het één en ander leren van Stef Blok.
Aangezien de VVD het blijkbaar zo fantastisch leuk vindt om het tegenovergestelde te doen van wat de eigen kiezer wil, stel ik voor dat men over drie jaar met een radicaal ander verkiezingsprogram komt:
1) WW + 50%
2) Bijstand + 100%
3) Preventieve hulp, niet alleen aan Griekenland, maar ook aan Spanje, Ierland en Italië
4) Defensie helemaal afschaffen
Kijk, dán zouden de liberalen nog eens échte risico's nemen. Ik bedoel, als je dan bezig bent je de woede van de achterban op de hals te halen, doe het dan goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten