1. Home
  2. De Europese Unie wil 'socialer worden': wil dus meer macht naar zich toe trekken

De Europese Unie wil 'socialer worden': wil dus meer macht naar zich toe trekken

Geen categorie17 nov 2017, 15:00
'The road to hell is paved with good intentions.' Het is een gezegde die niet voor niets deze fameuze status heeft bereikt. Goede bedoelingen betekenen niet altijd goede uitkomsten of goede methoden. Dat is nu ook het geval met de Europese Unie die 'socialer' wil worden en meer wil doen voor de gewone man.

De gewone Europeaan heeft te weinig aan de EU. De open grenzen die de EU als geheel welvaart hebben gebracht, hebben te veel EU-burgers amper iets opgeleverd. Ze zijn werkloos of worden uitgebuit en hebben maar weinig geprofiteerd van de Europese samenwerking. Vanuit die gedachte maken EU-leiders vandaag in Göteborg plannen voor een nieuwe, socialere EU.

Dit betekent natuurlijk dat de Europese Unie verdere integratie wil en meer macht naar zich toe wil trekken. Juncker heeft al zoiets aangegeven dat in de gemeenschappelijke markt minstens sociale minimumeisen moeten gelden wat we in Europa wel of niet gangbaar vinden. Anders werkt de gemeenschappelijke markt niet voor de normale werknemer, aldus Juncker.
Hij heeft gelijk, de Europese Unie en de gemeenschappelijke markt werkt niet voor de gewone man, maar dat betekent niet dat een sterkere Europese Unie als superstaat een oplossing is. Zoals ik al vaker geconcludeerd heb, de EU implementeert zwak beleid door daarna te zeggen dat het niet werkt en er dus een sterkere EU moet komen. Zo werkt open grenzen immigratie in de hand en internationale criminaliteit, waardoor er dus een immigratiebureau op Europees niveau moet komen en een Europese officier van justitie en gezagsinstituut. Een ander voorbeeld is een 'gemeenschappelijke markt' die niet werkt met verschillende belastingtarieven in Europa en arbeidseisen. Dus moeten er op Europees niveau weer dingen geregeld worden.
Ik wil niet zeggen dat het een doelbewuste strategie is, maar elk labiel persoon kan zien dat het huidige beleid niet werkt en dat er twee uitersten maar mogelijk zijn: een federale EU, of louter samenwerking tussen soevereine natiestaten. We moeten kiezen wat we willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten