Yay, iedereen dood!
D66-extremist Pia Dijkstra heeft lak aan het feit dat haar partij in een coalitie zit met de ChristenUnie. Hoewel die partij fel gekant is tegen de wet Voltooid Leven wil Dijkstra haar voorstel wél door de Tweede Kamer duwen. En snel een beetje.
De wet Voltooid Leven stelt ouderen in staat om "euthanasie" te (laten) plegen als ze geloven dat hun leven er wel opzit. Let wel, ze zijn dus niet ziek of iets dergelijks. Nee, het gaat om gezonde ouderen die, als het aan Dijkstra ligt, geholpen moeten worden door een arts om zelfmoord te plegen. En snel een beetje, want ouderen zijn hartstikke duur voor de samenleving.
Dat laatste zegt ze natuurlijk niet hardop, maar dat is wel de echte argumentatie achter dit soort idiote wetsvoorstellen.
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft dan ook helemaal niets met de wet. Sterker nog, hij is er keihard op tegen. Zo noemde hij het eerder "levensgevaarlijk," wat natuurlijk letterlijk het geval is aangezien het om levens gaat die beëindigd gaan worden als het aan D66 ligt.
Daarom is Dijkstra dan ook niet blij met de coalitie met de ChristenUnie. "Tja... dat had natuurlijk niet mijn voorkeur," zegt ze daarover tegen het NRC Handelsblad.
ChristenUnie heeft namelijk bedongen dat er eerst een onderzoek komt naar de vraag over welke groep er eigenlijk gesproken wordt. Kunnen ze nog op een andere manier geholpen worden, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze regelmatig bezocht worden door verpleegsters of psychologen of vrijwilligers?
Dijkstra heeft daar helemaal niets mee. Die mensen moeten uit het leven (kunnen) stappen! En snel een beetje!
Dat is al zorgwekkend genoeg, maar Dijkstra laat zich ook nog eens ontvallen dat ze de grens van 75 jaar eigenlijk niet zo heel goed vindt:
Kortom, de angsten van de ChristenUnie blijken volkomen terecht te zijn. Dijkstra en haar partij willen deze wet er tijdens deze kabinetsperiode doorkrijgen, en de ondergrens van 75 jaar is slechts het begin. Uiteindelijk wil ze het voor (bijna) iedereen mogelijk maken.
Het zegt alles over de doodscultus die D66 geworden is. Dijkstra moet zélf toegeven dat uit kleinschalig onderzoek blijkt dat de "doodswens" van veel ouderen "vaak ambivalent" is en gerelateerd is aan zaken als een "slechte zorg," maar toch wil ze dit er doorheen duwen. De reden moge duidelijk zijn: het zorgprobleem oplossen kost tijd en geld. Euthanasie kost maar een beetje, en daarna hoeft de staat geen zorg meer te betalen voor deze ouderen -- of hun uitkering.