1. Home
  2. BREKEND: PvdA Limburg wil niet met PVV samenwerken

BREKEND: PvdA Limburg wil niet met PVV samenwerken

Geen categorie05 jan 2011, 20:30
Brekend nieuws komt tot u via Elsevier! En met brekend bedoel ik ook echt bre-kend. Schokkend nieuws. Onverwacht. Dit had niemand gedacht.

De PvdA in Limburg gaat na de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart niet samenwerken met de PVV. De socialisten komen nog liever in de oppositie terecht.

Bert Kersten, de PvdA-lijsttrekker in de zuidelijke provincie, noemt het uitsluiten van de PVV 'een keiharde belofte aan de kiezer'.

Iedereen weet dat PvdA'ers de PVV eigenlijk wel zien zitten, en omgekeerd. Daarom is dit wel een heel verrassende aankondiging van onze grote socialistische vrienden. Nog even en de PvdA afdeling, zeg, Gelderland laat weten het kabinet-Rutte niet echt te zien zitten. Het zou wat wezen.
Wat wél opmerkelijk is, is dat het de PvdA Limburg niet zegt dat de PVV te anti-Islam / anti-moslims / anti-immigratie is, maar dat 't probleem is dat ze de bezuinigingen van de regering steunt.

De PvdA is vooral boos dat de PVV een kabinet steunt 'dat miljoenen investeert in de Randstad, terwijl onze provincie er steeds bekaaider vanaf komt'.

Laurence Stassen, lijsttrekker namens de PVV Limburg, is niet blij met de opmerkingen van Kersten. Ze noemt zijn houding "stuitend arrogant".
Het zal allemaal wel. Wat ik niet begrijp is waarom de PVV zou willen samenwerken met de PvdA. Als er één club is waar de PVV zich tegen afzet dan is het wel de PvdA. Als de PVV in Limburg een coalitie aangaat met de PvdA kan Wilders zijn anti-PvdA retoriek voortaan beter achterwege laten. En dat zal ongetwijfeld problemen opleveren: zijn partij zal dan gezien worden als een soort tweede PvdA, met dit verschil dat men geen woorden voor de mond neemt op het gebied van I&I. Als de salonsocialisten kritischer worden in dit opzicht zouden ze een deel van de PVV-achterban voor zich kunnen winnen.
Kortom, er lijkt hier vooral sprake te zijn van theater voor de bühne. En ja, dat geldt voor zowel de PVV als de PvdA. De twee hebben en hadden geen enkele intentie om samen te werken. Het gaat ze erom de boel te polariseren omdat ze denken daar allebei wel bij te varen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten