Kevin Spacey, ooit een van Hollywoods meest gevierde acteurs, heeft zijn carrière en privéleven zien instorten door beschuldigingen van seksueel wangedrag. In een exclusief interview met Piers Morgan op "Piers Morgan Uncensored" gaf Spacey een openhartige inkijk in de gevolgen van zijn juridische strijd en hoe diep hij nu aan de grond zit.
Tijdens het interview vocht Spacey tegen zijn tranen toen hij onthulde dat zijn huis in Baltimore geveild wordt vanwege miljoenen dollars aan juridische kosten. Hij vertelde Morgan: “Deze week wordt mijn huis in Baltimore geveild. Ik moet terug naar Baltimore en mijn spullen in opslag zetten. Ik weet niet waar ik nu ga wonen. Ik woonde daar sinds we begonnen met het filmen van ‘House of Cards’ in 2012.” Spacey gaf toe dat hij zijn rekeningen niet meer kon betalen en dat hij al meerdere keren op het punt stond faillissement aan te vragen.
Spacey's financiële problemen zijn een direct gevolg van de vele rechtszaken die tegen hem zijn aangespannen sinds de #MeToo-beweging in 2017. Hoewel hij in 2022 werd vrijgesproken van de beschuldiging van seksueel misbruik door acteur Anthony Rapp en in 2023 onschuldig werd bevonden aan negen aanklachten van seksuele aanranding in het Verenigd Koninkrijk, heeft de juridische strijd zijn tol geëist. Naast de vrijspraken zijn er ook andere aanklachten en rechtszaken tegen hem ingetrokken, maar de kosten van zijn verdediging hebben hem in diepe schulden gedreven.
De beschuldigingen en daaropvolgende rechtszaken hebben Spacey's carrière zwaar beschadigd. Hij werd in 2017 ontslagen door Netflix uit de populaire serie “House of Cards” vanwege beschuldigingen van ongepast seksueel gedrag op de set. Spacey sprak in het interview zijn teleurstelling uit over deze beslissing en betoogde dat het een fout was van Netflix. Hij merkte op dat het bedrijf later controversiële figuren zoals Dave Chappelle wel bleef steunen.
Ondanks de publieke veroordeling heeft Spacey enkele prominente steunbetuigingen ontvangen. Acteurs zoals Sharon Stone en Liam Neeson hebben publiekelijk hun steun voor hem uitgesproken en pleiten voor zijn terugkeer naar de filmindustrie. Neeson noemde hem een “goed man en een man van karakter” en beklemtoonde dat de filmindustrie Spacey’s talent mist.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Spacey zelf toonde enige zelfreflectie tijdens het interview. Hij erkende fouten uit het verleden en gaf toe dat zijn gedrag soms “te handtastelijk” was. Hij zei ook: “Ik ben 150% bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die ik heb gedaan en de fouten die ik heb gemaakt. Slecht, slecht gedrag soms.”
Kevin Spacey’s verhaal is een tragisch voorbeeld van hoe snel en ingrijpend iemands leven kan veranderen wanneer je aan de absurde, publieke schandpaal wordt genageld, allemaal dankzij de woke-gekkies die de cancelcultuur die de laatste jaren door de entertainmentwereld heen waait, in stand houden. Hoewel bij velen terecht is, is het de vraag of iemand die vrijgesproken is alsnog zó kapot gemaakt moet worden.