Daar gaan we weer. De Volkskrant, het toonaangevende bastion van Nederlandse elitejournalistiek en politieke correctheid, heeft weer een briljante openbaring voor ons in petto. Deze keer leggen ze het verband tussen de gewelddadige politieke situatie in Ecuador en, jawel, de cocaïne die opduikt in de Rotterdamse haven. Zoals gewoonlijk wisten ze een gecompliceerd internationaal probleem te reduceren tot een sensatiebeluste soundbite die, verrassend genoeg, Nederland in een slecht daglicht stelt. Laten we even recapituleren: de douane in Rotterdam onderschept een recordhoeveelheid van achtduizend kilo cocaïne op een containerschip uit Ecuador. En voilà, volgens de logica van
de Volkskrant zijn de Nederlandse havens nu de epicentra van geopolitieke manipulaties in Zuid-Amerika.
Maar er is meer. Terwijl we allemaal diep onder de indruk moeten zijn van deze "onthulling", komt Arthur van Amerongen, opiniemaker, met een sarcastische parel van een uitspraak: "De vleugelslag van een vlinder in Brazilië kan een orkaan in Texas veroorzaken, en een snuivende accountant op de Zuidas een aanslag op een presidentskandidaat in Ecuador." Met deze ene zin legt hij de absurditeit bloot van de simplistische logica die de Volkskrant volgt.
Het echte verhaal hier is niet de overduidelijke connectie tussen drugshandel en geopolitieke gebeurtenissen. Dat is al oud nieuws. Nee, het echte verhaal is hoe de Nederlandse media, zoals de Volkskrant, keer op keer hun verantwoordelijkheid ontlopen om genuanceerde, onderzochte journalistiek te bieden. In plaats daarvan krijgen we overhaaste conclusies en beschuldigende vingers in commentaren naar Nederlandse instituties, die weliswaar verre van perfect zijn, maar zeker niet de bron van alle wereldproblemen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Het zou verfrissend zijn als de Volkskrant, in plaats van Nederland de schuld te geven van elke internationale crisis, de tijd zou nemen om de diepere oorzaken en gevolgen van deze complexe kwesties te onderzoeken. Maar ja, dat verkoopt natuurlijk geen kranten. En in de tussentijd zullen wij bij De Dagelijkse Standaard doorgaan met het aan de kaak stellen van deze schijnheilige, oppervlakkige verslaggeving.