In een schokkende onthulling van de harde realiteit waarmee Nederlandse bedrijven worden geconfronteerd, meldt NU.nl dat steeds meer bedrijven, waaronder enkele prominente namen, ten onder gaan in deze onverbiddelijke economische crisis. Maar is dit echt een verrassing, gezien het huidige economische beleid? De Nederlandse industrie, ooit het kloppende hart van onze economie, lijkt nu aan de rand van de afgrond te staan. Bedrijven, groot en klein, worden genadeloos getroffen door de economische malaise die ons land teistert. En wie zijn de echte slachtoffers hier? De hardwerkende Nederlandse burgers en ondernemers, die keer op keer de prijs betalen voor falend beleid en economisch wanbeheer.
Deze economische catastrofe is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is het directe resultaat van jarenlang beleid dat bedrijven heeft verstikt met belastingen, regelgeving en, recentelijk, onhandige crisismanagementstrategieën. Terwijl de regering pronkt met hun zogenaamde "steunpakketten" en "herstelplannen", blijft de realiteit onveranderd: bedrijven gaan failliet, banen gaan verloren, en de economie blijft in een neerwaartse spiraal.
Het is hoog tijd dat we de feiten onder ogen zien en de verantwoordelijken ter verantwoording roepen. Hoe lang zullen we nog toekijken terwijl onze economie verder afbrokkelt? Het Nederlandse volk verdient beter. Het verdient een beleid dat economische groei, innovatie en stabiliteit bevordert, in plaats van het te ondermijnen.
Kunnen we hier dan niets aan doen? Nou, niet onmiddellijk. Maar over anderhalve maand wél. Op 22 november gaan we allemaal naar de stembus. Dán kunnen wij samen de toekomst van ons land bepalen. Gaan we op deze voet door... of grijpen we in en maken we op vreedzame en democratische wijze eindelijk een einde aan dit walgelijke wanbeleid?
Als dat niet gebeurt is het einde oefening voor heel veel Nederlandse bedrijven - en daarmee voor onze economie. Laten we in vredesnaam hopen dat ons volk het niet zo ver laat komen. Want als dat wel gebeurt dan staan niet alleen die bedrijven op de tocht, maar dus ook de duizenden en nog eens duizenden banen die zij creëren.