flag of the republic of china 3

VS stoot China tegen zere been en stuurt "onofficiële" delegatie naar Taiwan na DPP-verkiezingsoverwinning

Buitenland14 jan , 18:00
De China-kritische Democratische Progressieve Partij (DPP), onder leiding van Lai Ching-te, heeft de Taiwanese verkiezingen gewonnen. De partij kreeg meer dan 40 procent van de stemmen en versloeg daarmee de concurrerende partij Kuomintang (KMT), een partij die de banden met China juist wil aanhalen.
De situatie is gevoelig, waarbij China al meerdere malen heeft laten doorschemeren moeite te hebben met de situatie op het eiland. Daar komt nu ook nog eens bij dat de Verenigde Staten een delegatie richting Taiwan stuurt voor een "onofficieel" bezoek. In een tijd waarin de geopolitieke spanningen steeds verder oplopen, is het natuurlijk een fantastisch idee om als de VS zijnde de Chinezen nog verder een poot te draaien door kort na de verkiezingen in Taiwan direct een delegatie die kant op te sturen. Daar zal Xi Jinping blij mee zijn!
De delegatie bestaat uit Stephen Hadley, veiligheidsadviseur onder president George W. Bush, en James Steinberg, plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken onder president Barack Obama. Omdat een bezoek aan Taiwan politiek gevoelig ligt, reizen de twee officieel privé, en dus niet als vertegenwoordigers van de Amerikaanse overheid. Maar goed, die Chinezen zijn natuurlijk ook niet gek. De delegatie vergadert vanaf maandag "met een reeks politieke figuren".
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Op zondag reageerde de Volksrepubliek China door te stellen dat de Verenigde Staten "een ernstig fout signaal sturen naar de separatistische machthebbers in Taiwan". Volgens Beijing, dat de voorkeur had gegeven aan een andere kandidaat dan Lai voor de verkiezingen, schendt Washington het beleid van 'één China' door interactie met Taiwan. Volgens dit beleid erkennen de Verenigde Staten de Volksrepubliek China als het enige China, niet Taiwan. Daarom heeft het land geen officiële diplomatieke vertegenwoordiging in Taiwan, en wordt de feitelijke ambassade het Amerikaanse instituut genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten