Wetenschappers hebben voor het eerst een ster waargenomen die een complete planeet heeft opgeslokt. Volgens de onderzoekers was het geen kleine hap, maar een grote slok die de zonachtige ster nam van de gasreus die groter was dan Jupiter. De ster was al eeuwenlang aan het opzwellen en werd uiteindelijk zo groot dat hij de planeet verzwolg. Dit is volgens persbureau AP een somber voorproefje van wat er met onze aarde zal gebeuren als onze zon verandert in een reus en de vier binnenste planeten van het zonnestelsel opslokt.
De wetenschappers hebben echter geruststellende woorden voor de aarde. Het zal over ongeveer 5 miljard jaar gebeuren, volgens wetenschapper Morgan MacLeod van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Het fenomeen vond plaats tussen 10.000 en 15.000 jaar geleden in de buurt van het sterrenbeeld Aquila toen de ster ongeveer 10 miljard jaar oud was. De astrologen zagen "een snelle uitbarsting van licht, gevolgd door een langdurige stroom helder schijnend stof". Hoewel er eerder tekenen waren van andere sterren die planeten opslokten, was dit de eerste keer dat het duidelijk werd waargenomen. Geen paniek, we hebben nog voldoende tijd.
Volgens de wetenschappers laat deze ontdekking zien wat er gebeurt met een ster die op het einde van zijn levensduur is en begint op te zwellen. Uiteindelijk zal het een rode reus worden, wat betekent dat het veel groter zal worden en de binnenste planeten van het zonnestelsel kan opslokken. Dit zal uiteindelijk leiden tot het einde van het leven op aarde, tenzij de mensheid tegen die tijd een manier heeft gevonden om te ontsnappen aan de gevolgen van deze verandering.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen. De
studie is gepubliceerd in het tijdschrift Nature. Wetenschappers zullen de ontdekking blijven bestuderen en analyseren om meer te weten te komen over dit fenomeen en wat het betekent voor de toekomst van ons zonnestelsel en onze planeet.