Plassen tijdens het douchen om water te besparen? Ook Arno Kantelberg probeert zijn watergebruik terug te dringen, vertelt hij @SpraakmakersOp1. Alleen zijn vrouw wil er nog niet aan... #watertekort
Arno Kantelberg - 'journalist' - kwam langs bij Spraakmakers Op 1 om te praten over het zogenaamde 'waterprobleem' in Nederland. Of, zoals de politiek en media dat eigenlijk noemen; de watercrisis. Want tegenwoordig is alles een crisis. Zijn oplossing voor het probleem? Lekker onder de douche plassen. De NPO-presentatoren waren het daar helemaal mee eens. "Eén keer doortrekken is zes liter!"
Gevraagd hoe hij opereert om de 'watercrisis' op te lossen zei Kantelberg dat hij "al een tijdje" voorstelt "om te plassen tijdens het douchen. Dan hoef je niet door te trekken." En dat scheelt dus water.
Maar zijn vrouw "wil er niet aan." Die vindt dat namelijk - niet schrikken - "niet fris."
Joh.
Natuurlijk is het totaal idioot dat we op het punt beland zijn waarop 'journalisten' dit soort suggesties doen, maar de andere twee NPO'ers vonden het eigenlijk best een goed idee. Zijn vrouw moet niet zo zeuren en trouwens, haar mening "weerhoudt" hem "er toch niet van" om tóch gewoon lekker te pissen als hij doucht?
"Het scheelt een paar liter," zei de andere NPO'er. "Elke keer doortrekken is zes liter geloof ik."
Nou legde Kantelberg voor de goede orde nog even uit dat hij natuurlijk niet elke keer dat hij moet plassen "een douche neemt," maar gewoon zo in de ochtend, als je normaal je ochtendplasje doet, nou, dat kan je prima combineren met je ochtenddouche. Twee voor de prijs van één.
Plassen tijdens het douchen om water te besparen? Ook Arno Kantelberg probeert zijn watergebruik terug te dringen, vertelt hij @SpraakmakersOp1. Alleen zijn vrouw wil er nog niet aan... #watertekort
Het is te ranzig voor woorden... en het echte trieste is dat NPO'ers nog denken dat ze ons hier een gunst mee doen ook.
En dan nog iets. Natuurlijk is het sowieso onzin om in een land als Nederland te roepen dat er een watertekort is. Als dat al zo is, dan komt dat door mismanagement. Als je goed bent in watermanagement sla je water dat in de herfst en winter te veel valt op, en hop, gebruik je dat in de drogere maanden zoals juni, juli en augustus. Het regent goddomme om de dag in ons koude kikkerlandje.
Je moet dus een plan B hebben; als er geen droogte is prima, als dat wel zo is, nou, dan gebruiken we gewoon het water 'dat te veel viel' in de herfst en winter. Water dat toen weggepompt werd.
Natuurlijk zijn er ook nog andere oplossingen mogelijk. In Nederland zit er heeeeeeeeeeel veel water onder de grond. De staat én waterbedrijven kunnen gewoon pompen en dat water gebruiken. Misschien dat je dat niet (ongefilterd) kunt drinken, maar je kunt er wel heel veel andere dingen meedoen, zoals tuinen besproeien, om maar iets te noemen, en zelfs om mee te douchen nadat het wat behandeld is (vaak moet er met name ijzer uitgehaald worden).
Als je in Nederland een watertekort hebt omdat het een beetje droger dan normaal is in juli en augustus dan komt dat door mismanagement, niet door 'het klimaat.'
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dus rot op met je 'ga lekker onder de douche plassen.' Nee, ga lekker water managen. Dat is niet alleen veel hygienischer, maar ook nog eens duizend keer logischer. Mafklappers.
Overigens heb ik wel een vraagje: aangezien de NPO óók wil dat we maar twee keer per week douchen vraag ik me af hoe dat precies werkt? Op de andere dagen moeten we dan maar niet plassen?