Terwijl veel Nederlanders op hoge leeftijd thuis zitten en hun dagen in eenzaamheid slijten, blijft de overheid gefixeerd op haar besparingsmaatregelen. Het trieste resultaat? Een schrikbarende toename van het aantal ouderen dat om het leven komt door een noodlottige val. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen in 2022 maar liefst 6200 inwoners op deze tragische manier om het leven, een stijging van 15% ten opzichte van het jaar ervoor bericht de NOS. Een gemiddelde van 17 fatale vallen per dag, dat zijn cijfers waar Nederland zich diep voor zou moeten schamen. Vallen is nu de meest voorkomende niet-natuurlijke doodsoorzaak, een onderscheid dat eerder toebehoorde aan zaken als verkeersongevallen en zelfdoding. Bijna 80% van de slachtoffers is 80 jaar of ouder, waarbij vrouwen vaker het slachtoffer zijn dan mannen.
Waarom zien we zo'n stijging? Misschien heeft het iets te maken met het feit dat onze ouderen, waaronder velen met aandoeningen als dementie, steeds langer thuis moeten blijven wonen. De ondersteuning vanuit de overheid schiet tekort, en vaak wordt er pas actie ondernomen na een tragisch incident zoals een val.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart! Het is tijd dat de overheid de verantwoordelijkheid neemt voor haar
beleid en de ouderen de zorg en steun geeft die ze verdienen. Een maatschappij wordt niet alleen beoordeeld op basis van haar economische prestaties, maar ook op hoe ze voor haar meest kwetsbaren zorgt. En op dit moment laat Nederland haar ouderen in de steek.