Op een ochtend word je wakker, zet je een bak koffie en klap je je laptop open. Je probeert in te loggen op je Gmail. Op je scherm verschijnt een popup: “de toegang tot je Google-account is je ontzegd”. Helaas, je komt er niet meer in.
Je hebt geweigerd om je Gmail aan je EU Digital ID te laten koppelen, om die reden heeft Google je account geblokkeerd. Volgens Google is identificatie op het internet namelijk van groot belang. “Zo kunnen we samen spambots en andere vormen van vervuiling op het internet tegen gaan”, aldus Google.
Door zogeheten ‘Google Telemetry’ heeft Google daarnaast al je accounts aan elkaar gekoppeld: je Gmail, Google search, Google Docs, YouTube, Google Maps, Google books, Google flights etc. Dit is de meest voor de hand liggende en daardoor de meest invasieve vorm van tracking: je Google ID.
Op het moment dat je in de toekomst weigert om mee te werken met de dystopische plannen van de EU, het WEF en Big Tech, kan je de toegang dus met gemak ontzegd worden. Naast de Big Tech problemen rondom de surveillance van burgers is er dus nog een groot probleem: de centralisatie van macht en daarmee controle.
De eerste stappen richting deze controle zijn in de begindagen van het internet al uitgerold. Bij de opkomst van computers deden hobby developers alle software gratis van hand. Deze developers groepeerden zich midden jaren 70 onder de naam de “homebrew computer club”.
Microsoft eigenaar Bill Gates stuurde deze groep destijds een boze open brief: “An open letter to hobbyists”. In deze brief omschreef hij hoe “proprietary software” de nieuwe standaard zou moeten worden. Software moet een eigenaar hebben en voor dit eigendom moet betaald worden.
“Zoals de meesten van jullie hobbyisten weten, stelen jullie de software! Wie kan goed werk verrichten en niks betaald krijgen?”, aldus Gates.
Het is belangrijk om te benadrukken dat deze hobby developers niks tegen het verdienen van geld hebben. Ze vinden echter dat software zo vrij mogelijk moet zijn. Gates was hier duidelijk op tegen. Zijn Microsoft ontwikkelde vanaf de begindagen dan ook alleen gesloten software. De toon voor andere grote techbedrijven was gezet.
De zogenaamde Free(vrije) Software/Open Source movements hebben echter altijd voor vrije technologie gestreden. Bekende namen binnen deze bewegingen zijn Richard Stallman en Linus Torvalds. Hun meest bekende projecten zijn uiteindelijk samengesmolten in het open source en wereldwijd bekende GNU/Linux besturingssysteem.
Dus wat zijn de grondbeginselen van vrije software? De vrijheid om de broncode te bestuderen en deze naar wens aan te kunnen passen. De vrijheid om kopieën te maken en deze vrij te geven of te kunnen verkopen wanneer jij dat wilt. En als laatste mag je deze kopieën ook aanpassen voordat je ze van hand doet. Deze vier vrijheden definiëren vrije software, aldus Stallman.
Bij Android-Privacy.com staan wij volledig achter deze zienswijze. Vrije software doet wat het beloofd: het zorgt voor vrijheid bij de eindgebruiker. Combineer deze zienswijze met privacy, veiligheid, vrijheid van meningsuiting en decentralisatie en je hebt de perfecte cocktail om jezelf uit de Big Tech houdgreep te kunnen verlossen!
Nu denk je wellicht: dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe kom ik er achter welke applicaties ik dan wél kan gebruiken? Welke technologie is dan nog wél te vertrouwen?
Om deze reden heeft Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen: de favoriete telefoon van NSA klokkenluider Edward Snowden. De telefoon draait op een Google-vrije versie van Android, waardoor al jouw favoriete applicaties gewoon beschikbaar zijn!
Uiteraard raadt Android-Privacy.com het gebruik van Big Tech applicaties af, omwille van de bescherming van je privacy en je vrijheid. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Snowden Smartphone ook toegang tot hun Privacy Platform, waar ze je alles leren over vervangers voor Big Tech-applicaties als YouTube, Whatsapp, Facebook, Twitter etc.
Het is begrijpelijk dat je niet direct kunt verhuizen naar alternatieven, dus leren ze je ook hoe je de bestaande applicaties op een privacy-vriendelijke manier kunt gebruiken. In onderstaande tweet zie je hoe Edward Snowden zijn telefoon ingericht heeft.
De telefoon is uitgerust met het meest veilige en privacy-vriendelijke besturingssysteem ter wereld: GrapheneOS. Daarnaast wordt al het verkeer via TOR verstuurd, zodat je IP te allen tijde verborgen is. Dit is exact de telefoon die je bij Android-Privacy.com kunt bestellen.
De telefoon beschermt daarnaast je privacy en je veiligheid met functionaliteiten als:
De Snowden Smartphone is in de tweede helft van juli weer te verkrijgen. Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je de telefoon weer kunt bestellen? Laat dan je e-mailadres achter op de Snowden Smartphone pagina. Snowdenphone.nl leidt je direct naar de Snowden Smartphone-pagina op Android-Privacy.com.