1. Home
  2. Amersfoort anno 2024: Mensen durven 's avonds niet meer over straat, bang om slachtoffer te worden van intimidatie
immigranten kansenparels asielcrisis 1

Amersfoort anno 2024: Mensen durven 's avonds niet meer over straat, bang om slachtoffer te worden van intimidatie

Binnenland30 okt , 13:00
Het is inmiddels 2024 en in wijken zoals de Meridiaan in Amersfoort is de situatie meer dan zorgwekkend. Decennia van massa-immigratie en het pamperen van allochtonen hebben een diepe stempel gedrukt op de leefbaarheid van deze wijken. De inwoners zijn de wanhoop nabij: het onveiligheidsgevoel viert hoogtij en de problemen lijken alleen maar erger te worden. Het is de zoveelste wijk waar de overheid het heeft laten afweten, en waar de multiculturele droom in een nachtmerrie is veranderd.
"Sommige mensen durven 's avonds niet meer over straat, bang om slachtoffer te worden van intimidatie. Of ze durven niet meer via de voordeur naar buiten." Deze woorden komen niet uit een misdaadthriller, maar uit de mond van Laurens, een bewoner van de Meridiaan die zijn verhaal doet bij RTV Utrecht. Hij woont daar nu drie jaar en heeft te maken met vandalisme, straatraces, geluidsoverlast, drugsgebruik en drugsdeals. Een beklemmende sfeer heerst in de straat, en bewoners durven de jongeren die voor overlast zorgen niet eens aan te spreken. De angst voor de gevolgen is simpelweg te groot.
Laurens is niet de enige die zich zorgen maakt. Ook buurtgenoten Mahdi en Jedinja, die een jaar geleden naar Amersfoort verhuisden, zijn geschokt door de situatie. Ze verwachten een kindje, maar de gedachte dat hun toekomstige kind in deze buurt zou moeten opgroeien maakt hen bang. "Je wilt dat kinderen veilig opgroeien. Die garantie hebben we hier niet," aldus Mahdi. En zo kijken zij, net als vele anderen, naar een nieuwe plek om te wonen. Een plek waar je wel gewoon door de voordeur naar buiten kunt.
De bewoners van de Meridiaan doen een wanhopige oproep aan de gemeente. "We hopen dat de noodzaak gezien wordt om snel iets te veranderen. Liever gisteren dan vandaag," zegt Laurens. Maar laten we eerlijk zijn: wie gelooft er nog dat de overheid iets zal doen? De politiek is al decennialang bezig met pappen en nathouden, met slappe knieën en het eindeloos pamperen van probleemgroepen, in plaats van keihard in te grijpen. Het resultaat is dat burgers als Laurens, Mahdi en Jedinja zich gevangen voelen in hun eigen huizen, bang om geconfronteerd te worden met jongeren die zich onaantastbaar wanen.
Het wordt tijd dat we de zaken eens bij de naam noemen. Deze jongeren, opgegroeid in een omgeving waarin de grenzen nooit echt zijn aangegeven, hebben geleerd dat ze overal mee wegkomen. De gevolgen van de softie-aanpak door de overheid en de decennialange massa-immigratie zijn pijnlijk zichtbaar in de Meridiaan en talloze andere wijken. En terwijl de hardwerkende, eerlijke burgers hun huizen ontvluchten, blijven de problemen groeien.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Dit kan zo niet langer doorgaan. De multiculturele samenleving zoals die werd voorgesteld, is een mislukking. In plaats van de problemen aan te pakken, kijken bestuurders de andere kant op, bang om voor racist of xenofoob uitgemaakt te worden. Maar laten we eerlijk zijn: het is de gewone burger die hier de prijs betaalt. Hoeveel wijken moeten er nog verloederen voordat de politiek eindelijk wakker wordt en de harde keuzes durft te maken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten