Schandaal binnen D66! De corrupte partij van Sigrid Kaag doet er namelijk alles aan om zo louche mogelijk voor de dag te komen. Vandaag zette de partij die doelstelling weer kracht bij door het nieuws te halen over dubieuze praktijken met privacygevoelige data over de verkiezingen en politici. Code Oranje van Richard de Mos van zich horen in dit politieke schandaal, nadat FVD hiertegen al in opstand kwam. https://twitter.com/Code__Oranje/status/1370089490442764291
Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is niet te spreken over IT-specialist Mark Koek, die enorme bedragen doneerde aan D66 en daarna voor het Rijk de Nederlandse verkiezingssoftware mocht doorlichten, in opdracht van Minister van Binnenlandse Zaken. Ollongren en Koek zijn lid van dezelfde partij, en laatstgenoemde was erg fel in zijn afkeuring van rechtse politiek.
Zoals
De Dagelijkse Standaard vanavond al schreef werd het bedrijf HackDefense door minister
Kajsa Ollongren ingehuurd om voor de Kiesraad verkiezingssoftware te auditen. "De overheid maakte ook de giftenlijst van politieke partijen openbaar. Op die lijst vinden we Mark Koek terug, die geld heeft gedoneerd aan D66, die tevens eigenaar is van HackDefense,"
aldus onze redacteur Bart Reijmerink.
Richard de Mos noemt de hele gang van zaken nu "cliëntelisme," en komt daarom met zijn Code Oranje in actie tegenover de dubieuze praktijken van het reddeloze D66 en de rechts-hatende kletskoek van Mark Koek.
De Mos laat er geen gras over groeien:
"Het gaat hier om een onderzoek naar de veiligheid van de software die gebruikt wordt voor het optellen van de uitgebrachte stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande woensdag. HackDefense is opgericht en wordt geleid door Mark Koek, voormalig D66-fractievoorzitter en gemeenteraadslid in Leiden. Momenteel is Koek ‘vertrouweling’ van de Leidse D66-fractie. [...] Daarnaast blijkt uit de officiële giftenlijst van D66 dat zijn bedrijf HackDefense ook 7.500 euro doneerde aan de partij. D66-minister Kajsa Ollongren is als minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week woensdag. Zij legt dus de supervisie over de veiligheid van de stemmenoptelling neer bij een partijgenoot en sponsor en presenteert het bedrijf aan de bevolking als ‘onafhankelijke’ organisatie."
Is het opvallend? Nee. Is het alarmerend? Ja! Daarom stelde Forum voor Democratie vanochtend ook al Kamervragen over deze brandende kwestie. Want een bewindsvrouw van een partij die kwakkelt in de peilingen mag nu een partijgenoot aanstellen om de veiligheid van de stembusgang onder de loep te nemen. Dit ziet er niet best uit.
Kortom: zowel FVD als Code Oranje trekken hier volkomen terecht aan de bel. Deze praktijken hebben alle kenmerken van belangenverstrengeling van D66'ers en een ministerie geleid door een D66-minister. Heel goed dat de twijfels omtrent deze mistige praktijken nu aan het licht worden gebracht door tenminste twee politieke partijen. Dus Rijksrecherche: kom maar door met dat onderzoek!