Kledingwinkel Supertrash is failliet en dat is natuurlijk erg vervelend voor de investeerders. Zeker vanwege de wijze waarop de ex-CEO omging met de financiën. Ouders zijn echter ongetwijfeld blij dat hun kroost niet langer rondloopt met kleding waarop het woord 'sloerie' staat. Wel is er nog discussie gaande over de intentie van de ex-baas van Supertrash Olcay Gulsen. Peter R. de Vries neemt het voor haar op.
Op de beelden zien we een rellende en irritante Peter r. de Vries."Die facturen, kloppen die niet?" vroeg een van de aanwezige gasten aan De Vries. "Die heb ik niet gezien" zei De Vries. Ex-baas van Supertrash Olcay Gulsen zou geweten hebben dat haar bedrijf failliet zou gaan, maar alsnog flink wat geld uit het bedrijf hebben getrokken vlak voor het omviel.
Dat ze geweten zou hebben dat het bedrijf failliet ging lijkt mij meer dan logisch. Zoiets hoef je eigenlijk niet te 'bewijzen', maar voor Peter R. de Vries dus wel. Volgens hem is er geen bewijs voor die stelling. Goh, bewijs? Logisch Peter!? Dat is waarom wetenschappelijke onderzoekers zoveel geld verdienen: bewijzen is knap lastig!
Voordat Supertrash 'definitief failliet' ging liep het al erg slecht. Je gaat dan ook niet op één moment failliet, maar elke dag een beetje. Peter R. de Vries doet alsof de cognitieve realiteit van 'weten dat je failliet gaat' en 'het juridische moment van faillisement' één op één samengaan. Dat is natuurlijk onzin. En vlak voor het 'definitieve moment' probeerde ex-Supertrashbazin Olcay Gulsen dus nog een factuur via haar bedrijf te laten verrekenen. Voor zichzelf uiteraard.
Ze koos er bewust voor om niet haar schuldeisers tegemoet te komen, maar om haar eigen financiën op orde te brengen. En om te consumeren op kosten van anderen. Om die keuze krijgt ze nu dus (terecht) kritiek zoals we hierboven op de beelden zien. Jammer genoeg wordt het uiteindelijk niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd omdat Peter R. de Vries er steeds doorheen zat te schreeuwen.
Een van de gasten vroeg vervolgens "stel je voor dat je aandeelhouder bent in dit bedrijf en iemand trekt er vlak voor faillissement 9.000 euro uit, wat zou je daarvan vinden?" Ja, dat zou hartstikke vervelend zijn. Eigenlijk gewoon not done! Jammer genoeg gebeurt dit dus wel vaker met faillissementen. Sommige 'ondernemers' zijn zelfs heel bedreven en doen niet anders. Types die met sterke verhalen steeds weer aan nieuw geld komen en dan 'failliet' gaan. Heel plotseling natuurlijk, maar vlak daarvoor nog even wat geld uit het bedrijf trekken. Voor een auto. Of voor dure merkkleding.
Er zijn dus zéér sterke vermoedens en aanwijzingen dat oud-CEO van Supertrash Olcay Gulsen dit ook deed. En Peter R. de Vries blijft haar maar verdedigen. Waarom Peter? Waarom?