1. Home
  2. Pats! Nederland pakt EINDELIJK goud op de vijfde dag van de Olympische Spelen
shutterstock 2282620575

Pats! Nederland pakt EINDELIJK goud op de vijfde dag van de Olympische Spelen

sport31 jul , 14:00
We hebben er even op moeten wachten, maar op dag vijf van de Olympische Spelen heeft Nederland eindelijk zijn eerste gouden plak in de wacht gesleept. De Nederlandse roeiers van de mannendubbelvier zetten een indrukwekkende prestatie neer op de roeiwedstrijd over 2.000 meter.
Ze wisten de concurrentie ver achter zich te laten en finishten met een ruime voorsprong. De zilveren medaille ging naar Italië, terwijl Polen het brons in de wacht sleepte. Deze gouden overwinning was een herhaling van het succes dat de dubbelvier in 2021 in Tokio behaalde, waar Koen Metsemakers en Tone Wieten samen met Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard ook al goud wonnen.
Deze overwinning markeert een historisch moment voor Nederland. Het is voor het eerst dat een Nederlandse roeiboot erin slaagt een olympische titel succesvol te verdedigen. Tone Wieten vestigde zich bovendien als de meest succesvolle Nederlandse roeier aller tijden. Naast zijn twee gouden medailles heeft hij ook een bronzen medaille uit Rio de Janeiro (2016) en twee wereldtitels op zijn naam staan. Hiermee overtreft hij de legendarische Nico Rienks, die eveneens twee olympische gouden medailles heeft, maar slechts één wereldtitel.
De Nederlandse delegatie moest tot de vijfde dag wachten op hun eerste medaille, nadat favorieten in andere disciplines zoals mountainbiken en judo te maken kregen met pech of vroege uitschakeling. De mannendubbelvier heeft wederom bewezen het vlaggenschip van het Nederlandse roeien te zijn.
Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De komende dagen zullen andere Nederlandse roeiers ook strijden voor medailles, en de hoop is dat deze eerste gouden medaille de weg opent voor meer successen. Hoewel de verwachte medaille-regen nog uitblijft, zorgen de roeiers in ieder geval al voor de eerste druppels.
Na een eerdere verkrachting, een kansloze openingsshow, sabotages door linkse radicalen, vervuilde Seine en voortdurende alertheid voor mogelijke aanslagen, valt er nu eindelijk iets te vieren. Tot nu toe zijn de Olympische Spelen in Parijs een tamme aangelegenheid geweest die niet bepaald de geschiedenis boeken in gaat als meest memorabel, al hebben we nog een aantal dagen te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten