1. Home
  2. Knetter! WOKE-Nederland viert feest: Nederlandse trans vrouw plaatst zich voor WK Darts
darts in a dartboard

Knetter! WOKE-Nederland viert feest: Nederlandse trans vrouw plaatst zich voor WK Darts

sport20 okt , 12:00
Anno 2024 kijken we nergens meer van op. Mannen die als 'transgender' vrouwensporten domineren, zijn de normaalste zaak van de wereld geworden – althans voor de links-deugende gekkies. Nu is er weer stront aan de knikker: Noa-Lynn van Leuven, die zichzelf identificeert als trans vrouw, heeft zich als eerste Nederlandse trans vrouw geplaatst voor het WK Darts van de PDC. Dat dit wordt gevierd als een overwinning door de WOKE-gekken, is niet verrassend, maar het is niets minder dan een schande voor de sport.
Van Leuven, geboren als man, rekende in de Women's Series af met topspeelster Beau Greaves in een wedstrijd die het onrecht in de dartswereld pijnlijk blootlegt. Met een indrukwekkend gemiddelde van 109,64 punten en een 5-3 overwinning in de finale in Leicester, verzekerde ze zich van een plek op het wereldtoneel.
De discussie over trans vrouwen in de sport is niet nieuw, en het feit dat Van Leuven wordt toegelaten tot vrouwencompetities roept terecht veel reacties op. Anca Zijlstra en Aileen de Graaf, twee gerenommeerde Nederlandse dartsspeelsters, trokken zich eerder dit jaar terug uit het Nederlandse vrouwenteam. Hun reden? Ze weigerden te strijden tegen een biologische man. Wie kan hen dat kwalijk nemen? Het is simpelweg onmogelijk te ontkennen dat er fundamentele biologische verschillen zijn tussen mannen en vrouwen – verschillen die ook in de sport niet zomaar genegeerd kunnen worden.
Het meest absurde is nog dat de Nederlandse Darts Bond (NDB) volledig achter Van Leuven blijft staan. Paul Engelbertink, directeur van de NDB, verklaarde in maart dat Van Leuven "als vrouw door het leven gaat" en dus recht heeft op deelname aan vrouwentoernooien. Alsof een paspoortaanpassing biologische realiteit verandert. Dit soort politieke correctheid heeft niets te maken met eerlijkheid of integriteit in de sport. Het is buigen voor de woke-gekte, ten koste van vrouwelijke sporters.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
De weerstand tegen Van Leuven blijft niet beperkt tot Nederland. Ook internationaal hebben prominente dartsspeelsters, zoals Deta Hedman, zich uitgesproken tegen de deelname van trans vrouwen in de vrouwentour. Het gaat hier niet om politieke agenda's, maar om het behoud van de sport. Waarom staren dartsbonden, zoals de PDC en NDB, zich blind op “inclusie” zonder naar de gevolgen voor de sport zelf te kijken?
Met het WK in aantocht en Van Leuven die zich voorbereidt op haar “grote moment” in Alexandra Palace, blijft er een bittere nasmaak hangen. Dit is geen viering van sportiviteit; dit is een aanval op de fundamenten van eerlijke competitie. De sportwereld moet wakker worden en dit soort wanpraktijken stoppen. Want als we nu niet ingrijpen, wat is dan het volgende?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten