1. Home
  2. Knetter! Algerijnse bokser Imane Khelif nu al zeker van medaille door opnieuw eenvoudig te winnen
screen shot 2024 08 03 at 145310

Knetter! Algerijnse bokser Imane Khelif nu al zeker van medaille door opnieuw eenvoudig te winnen

sport04 aug , 10:00
De ophef tijdens de Olympische Spelen in Parijs is ongekend. Linkse radicalen probeerden het evenement te saboteren, triatlonzwemmers kropen kotsend uit de smerige Seine, en de controverse rondom de Algerijnse bokser Imane Khelif bereikte een kookpunt. Khelif, die binnen enkele seconden al zeker was van een overwinning tegen de Italiaanse bokster Angela Carini, heeft zich zaterdag verzekerd van een medaille door overtuigend te winnen van de Hongaarse Luca Anna Hamori.
Vorig jaar werd ze vlak voor de start van de WK-finale in New Delhi uitgesloten door de internationale boksbond IBA vanwege het niet doorstaan van een geslachtstest. Deze test toonde aan dat Khelif een XY-chromosoom heeft, wat haar deelname aan vrouwentoernooien volgens de regels van de IBA uitsluit. Ondanks deze duidelijke uitsluiting en het ontbreken van transparantie rondom de testresultaten, besloot het Internationaal Olympisch Comité (IOC) Khelif toch toe te laten.
Het IOC, dat na de schandalen de organisatie van het olympisch bokstoernooi op zich heeft genomen, liet zowel Khelif als de Taiwanese Lin Yu-ting, die om dezelfde reden door de IBA was uitgesloten, deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Voorzitter Thomas Bach van het IOC verdedigde deze belachelijke beslissing met de woorden: "We hebben twee boksers die als vrouw zijn geboren, opgevoed als vrouw, een paspoort als vrouw hebben gekregen en jaren als vrouw hebben gevochten. Dat lijkt me een duidelijke definitie van een vrouw." Deze verklaring is ronduit beschamend en getuigt van een complete minachting voor de regels en eerlijkheid in de sport.
Hoewel Khelif veel steun heeft ontvangen, is er terecht veel kritiek geweest. Prominente figuren zoals de Italiaanse premier Giorgia Meloni hebben betoogd dat atleten met mannelijke genetische kenmerken niet zouden moeten deelnemen aan vrouwencompetities, gezien het oneerlijke voordeel dat dit oplevert en de schade die dit toebrengt aan de rechten van vrouwelijke atleten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Desondanks heeft het IOC vastgehouden aan zijn standpunt en blijft beweren dat Khelif en Lin voldoen aan alle toelatings- en deelnamevoorschriften. Dit ondanks het feit dat hun deelname de geloofwaardigheid van de competities en de Olympische Spelen in het geding brengt.
De organisatie wijst erop dat beide atleten al jarenlang aan internationale competities deelnemen, inclusief de Olympische Spelen in Tokio 2020, maar negeert daarmee de kern van het probleem: de fundamentele oneerlijkheid van hun deelname aan vrouwentoernooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten