Die muziek en de blik van Louis - Sergio Leone x.com/BishOnTheRockz…
Lionel Messi was gisterenavond het middelpunt van een schandaal na de wedstrijd tegen Oranje. Na het nemen van penalty's won Argentinië de wedstrijd, maar Messi zorgde voor opschudding door af te lopen op bondscoach Louis van Gaal en hem te imiteren met zijn handen. Volgens getuigen zou hij ook iets tegen Van Gaal gezegd hebben. De boze blik van de Nederlandse coach op dat moment sprak boekdelen.
De actie van Messi werd door velen gezien als onbeschoft en onprofessioneel. Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de woordenwisseling tussen de twee, maar het is wel duidelijk dat er een spanning tussen hen heerste. Sommige mensen suggereren dat het te maken kan hebben met de historische rivaliteit tussen Argentinië en Nederland, terwijl anderen denken dat het misschien persoonlijk was.
Die muziek en de blik van Louis - Sergio Leone x.com/BishOnTheRockz…
Ondanks de overwinning van Argentinië was de sfeer na de wedstrijd allesbehalve feestelijk. In plaats daarvan werd er veel gesproken over de actie van Messi. Dit is, vinden de meeste mensen, namelijk niet hoe een sterspeler van allure zich moet gedragen - zeker niet na een overwinning.
Op Twitter zeggen veel tv-kijkers - en nee, niet alleen uit Nederland - dat het wangedrag van de Argentijnen tijdens én na de wedstrijd hun respect voor het Argentijns elftal vernietigd heeft. Zelfs voor Messi, die toch jarenlang beschouwd werd als de beste voetballer ter wereld, en misschien wel als de beste speler ooit.
Die 'grootste speler ooit' gedraagt zich dus blijkbaar als een heel klein, zielig (en vooral ook oud) mannetje op het WK omdat hij vindt dat Van Gaal hem niet genoeg de hemel ingeprezen heeft.
Tja. Zielig, eigenlijk.
Geheel los hiervan is het wel interessant om op te merken dat bekend is dat de Argentijnse president Peron direct na de Tweede Wereldoorlog een zogenaamde 'rattenlijn' opzette van Duitsland/Europa naar Argentinië voor (prominente) Nazi's. Hun nazaten wonen nog steeds in Argentinië waar ze, net als hun (groot-) vaders en (groot-) moeders meer dan welkom zijn.