Het nieuws dat het kabinet van plan is een digitale euro, een Central Bank Digital Currency (CBDC), in te voeren, heeft onder burgers tot grote zorgen geleid. Er heerst veel onduidelijkheid over het nut en de toekomst van deze digitale munt, wat begrijpelijkerwijs tot bezorgdheid leidt. Pepijn van Houwelingen, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie (FVD), heeft minister Sigrid Kaag (D66) gevraagd om opheldering te verschaffen. De geschiedenis van de euro is immers een geschiedenis van gebroken beloften, en het is te verwachten dat dit met een CBDC niet anders zal zijn. Van Houwelingen pleit daarom voor een referendum om de mening van het Nederlandse volk te peilen over de invoering van een digitale munt. FVD ziet geen toegevoegde waarde in de digitale euro en pleit voor een vertrek uit zowel de Europese Unie als de euro. De zorgen rondom de invoering van een digitale euro zijn begrijpelijk. Burgers willen duidelijkheid over de implicaties en gevolgen van een dergelijke munt voor hun financiële vrijheid en privacy. De geschiedenis van de euro heeft laten zien dat beloftes van stabiliteit en welvaart vaak niet werden nagekomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen sceptisch zijn over de invoering van een digitale variant van deze munt.
Pepijn van Houwelingen van FVD heeft terecht gevraagd om meer duidelijkheid van minister Kaag. Burgers hebben recht op een helder beeld van wat de invoering van een digitale euro betekent voor hun financiële situatie en persoonlijke vrijheid. Het is cruciaal dat de overheid transparantie biedt en antwoorden geeft op de legitieme zorgen die leven onder de bevolking.
Het voorstel van FVD om een referendum uit te schrijven over de invoering van een digitale euro is een belangrijk democratisch instrument. Het stelt de Nederlandse bevolking in staat om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen op een beslissing die grote gevolgen kan hebben voor hun financiële toekomst. Het is essentieel dat de bevolking wordt betrokken bij dit soort belangrijke kwesties en dat hun mening serieus wordt genomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites. FVD heeft terecht benadrukt dat zij geen toegevoegde waarde zien in de digitale euromunt. Als partij pleiten ze voor een vertrek uit zowel de Europese Unie als de euro. Deze standpunten zijn gebaseerd op het geloof dat Nederland beter af zou zijn buiten deze constructies, waarvan zij vinden dat ze hun beloften niet nakomen en de soevereiniteit van het land aantasten.