screen shot 2024 01 15 at 131124

WNL maakt zich druk om de spreidingswet: 'Hoe durven partijen er tegen te zijn als burgemeesters de wet steunen?'

Politiek15 jan 2024, 14:00

Bij WNL - zogenaamd een rechtse omroep - hebben ze zich vandaag gepassioneerd uitgesproken vóór de controversiële Spreidingswet. Want, zeiden de WNL'ers, burgemeesters willen het. Nou ja, een paar burgemeesters van grote steden. De landelijke politieke partijen hebben zich daar maar aan aan te passen. Walgelijke nationalisten dat ze zijn!

Politiek verslaggever Tessa Viegen werd gevraagd waarom er onenigheid is over de Spreidingswet. Want er zijn toch echt een flink aantal partijen voor? De wet is door de Tweede Kamer gekomen (voordat de nieuwe Kamer daar plaats nam van na de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november). Hoe kunnen bepaalde partijen - waaronder FVD, PVV, BBB en VVD - er tegen zijn?

"Die [partijen] zeggen dat er voornamelijk iets gedaan wordt aan de verdeling" van immigranten met de Spreidingswet, reageerde Viegen daarop. Maar ja, zij willen dat er juist iets gedaan wordt aan de instroom. Ze willen dus niet alleen kijken: waar en hoe kunnen we mensen die in ons land zijn opvangen, maar ook, hoe kunnen we voorkomen dat er nóg meer bijkomen?

Vervolgens keek de presentatrice haar geschokt aan en zegt zei dat het eigenlijk ongelooflijk is dat landelijke partijen tegen zijn, terwijl heel veel burgemeesters voor zijn. Hoe durven die landelijke partijen, was haar boodschap? Want het zijn immers de burgemeesters die er daadwerkelijk mee te maken hebben in de praktijk, niet de dames en heren in de Eerste en Tweede Kamer.

Nou, daar dacht Viegen toch een beetje anders over. Want, zei zij, het blijkt dat 200 a 250 gemeenten niets tot weinig doen met immigranten. Waarom niet? Dat is nogal wiedes: ze denken dus dat er in hun gemeente geen animo voor is.

Met andere woorden, ja, er zijn een paar heel luide burgemeesters die de wet wél zien zitten. Maar de meerderheid van de burgemeesters kan daar weleens heel anders over denken.

"Het gaat spannend te worden, een nek aan nek race... Het kan weleens om één zetel gaan," ging de presentatrice daarop verder. Viegen bevestigde dat. Die zei dat er één of twee senatoren zijn wiens stem onbekend is. En dat is niet alles. Individuele senatoren van VVD en BBB worden namelijk benaderd om te breken met hun eigen partij. Die Eerste Kamerleden worden dus bewerkt zodat ze voor de spreidingswet gaan stemmen terwijl hun eigen partij er tegen is.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we de VIJAND van het mediakartel en van de idiote Spreidingswet die zij pushen. Steun jij ons en onze agenda? Help ons dan overeind te blijven staan en nóg invloedrijker en groter te worden door aan ons te doneren via BackMe. Samen staan we sterk en verslaan we de oude media!

Kortom, het lot van de wanstaltige Spreidingswet is straks afhankelijk van een paar BBB'ers en VVD'ers; mensen die niet bepaald bekendstaan om hun rechte rug én die ook nog eens vatbaar zijn voor de smeekbeden van types als Annemarie Jorritsma en co.

De komende dagen gaan we zien wat er gebeurt in de Eerste Kamer... en dus hoe principieel al die VVD- en BBB-senatoren zijn. Gaan ze snel door de knieën of doen ze toch wat het volk wil? Want dat het volk niets heeft met deze wet weet iedereen. Het enige bewijs dat je daarvoor nodig hebt is de verkiezingsuitslag van 22 november.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten