Na de val van het kabinet en met de naderende Tweede Kamerverkiezingen maken jongeren zich zorgen over de toekomst. Uit een peiling van kinderrechtenorganisatie UNICEF onder meer dan duizend jongeren tussen de tien en achttien jaar oud, komt naar voren dat zij met grote bezorgdheid kijken naar diverse maatschappelijke kwesties.
Het onderwijs blijkt een van de grootste zorgen te zijn voor jongeren, waarbij maar liefst 53 procent van hen vreest voor stilstand en achteruitgang. Armoede baart 48 procent van de jongeren zorgen, terwijl 41 procent zich zorgen maakt over de jeugdzorg en 31 procent zich zorgen maakt over het klimaat. Deze resultaten zijn tekenend voor de betrokkenheid van jongeren bij actuele maatschappelijke vraagstukken. Wat opvallend is, is dat meer dan een kwart van de ondervraagde tieners aangeeft geen vertrouwen te hebben in politieke partijen als het gaat om aandacht voor hun belangen. Bijna 40 procent heeft er slechts een beetje vertrouwen in.
Opvallend is dat 75 procent van de jongeren in de peiling aangeeft dat politieke partijen meer aandacht en plannen zouden moeten hebben voor hun toekomst. UNICEF ziet dit soort signalen al langer en doet een oproep aan politieke partijen om kinderen meer centraal te stellen in hun nieuwe partijprogramma's. Hiermee hoopt de organisatie het vertrouwen van kinderen en jongeren in de politiek en hun toekomst mogelijk te herstellen.
Vaak is betrouwbaarheid ook niet bepaald de eerste eigenschap die in verband wordt gebracht met politici. Bovendien lijken jongeren gevoelig te zijn voor angstporno, zoals de alarmerende taal over klimaatverandering die door bijvoorbeeld kersverse premierskandidaat Frans Timmermans graag onder de aandacht wordt gebracht bij de jeugd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.