Het lijkt erop dat het Surinaamse parlement het helemaal gehad heeft met het Nederlandse kabinet en hun pogingen om excuses aan te bieden voor de slavernij. Volgens NDP-fractieleider Rabindre Parmessar doet Nederland aan "verdeel en heers". Het is graag of niet daarom is het nu tijd om de stekker uit dit herstelbetalingscircus te trekken. Het is inderdaad opmerkelijk dat het Nederlandse kabinet zo hardnekkig blijft aandringen op excuses voor iets waar ze zelf niet eens bij betrokken waren. Het lijkt erop dat ze gewoon willen scoren bij de internationale gemeenschap. Het is gewoon een wedstrijdje deugen. Wie maakt het best de goede sier. Alleen hangt hier wel een groot prijskaartje aan. Stop dus met deze ongein en laat de belastingbetaler hier niet de dupe van zijn.
En laten we eerlijk zijn: het blijft bezopen dat we excuses maken voor de
geschiedenis van de slavernij. De mensen die nu leven zijn nooit slaaf of slavenhouder geweest. Daarom moeten we er ook geen moeite voor doen om een paar woorden te zeggen tegen deze Surinamers. Laat ze lekker huilen naar de maan.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden In plaats van te blijven aandringen op excuses, zou het Nederlandse kabinet beter kunnen werken aan goed geschiedenisonderwijs die uitgebreid verteld over de hoogtepunten en dieptepunten van ons land. Daar horen zeker de zwarte bladzijde van het slavernijverleden bij. Er moet ook verteld worden dat Nederland één van de eerste Europese landen was die in 1863 de slavernij heeft afgeschaft. Het verhaal van Kunta Kinta moet ook vertelt worden. Kunta Kinta werd als slaaf door zwarte Afrikanen verkocht als slaaf aan de blanken. En vergeet niet te onderwijzen dat moslims ook slaven hielden, vaak waren dit Europese slaven. Alleen op die manier kan er echt sprake zijn van een eerlijke en passende manier om het goed te maken voor de
slachtoffers van de slavernij. Men maakt er zo ook een multicultureel verhaal van en daar kan de politiek correcte kerk toch niks op tegen hebben?