We worden er weer ingeluisd, Nederland! Terwijl hardwerkende boeren zich al tijden het vuur uit de sloffen lopen om te voldoen aan de immer veranderende, rigide stikstofregels, gaan de teugels weer strakker aangetrokken worden. Uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit, in opdracht van het ministerie van Landbouw, blijkt namelijk dat onze natuurgebieden het nóg zwaarder hebben dan verwacht. Dit onderzoek kunnen we met een korreltje zout nemen, de uitkomst van het onderzoek lag bij voorbaat vast. Maar de echte grote vervuilers in Nederland zoals Chemours lijken overal mee weg te komen.
Er heerst in Den Haag een stikstofobsessie. Maar liefst 47% van de stikstofgevoelige natuurgebieden in Nederland zouden strengere normen moeten krijgen, sommige tot wel 36 procent strenger. Terwijl de boeren en bouwbedrijven in ons land al knel zaten door de strengste stikstofregels ter wereld, worden de touwen nu nog verder aangetrokken volgens de NOS. Wat een waanzin!
En laten we vooral niet vergeten dat we deze strengere normen deels te 'danken' hebben aan internationale verdragen. Wanneer zijn wij als soeverein land gestopt met het maken van onze eigen beslissingen? Nederlanders worden geacht te stemmen op 22 november 2023. Het is hoog tijd dat we onze stem laten horen en een halt toeroepen aan deze doorgeslagen stikstofmanie.
Het boek "Stikstoffuik" van Arnout Jaspers is een ware eye-opener. Het biedt een heldere kijk op het stikstofdebat en de wirwar van regels waarmee boeren, bouwers en ondernemers in ons land geconfronteerd worden.
Chemours
Maar wat misschien nog wel het meest frustreert, is de schaamteloze hypocrisie van onze beleidsmakers. Terwijl de focus bijna manisch op stikstof ligt, wordt er nauwelijks met een vinger gewezen naar de échte grote vervuilers in ons land. Neem nu Chemours DuPont in Dordrecht. Deze Amerikaanse reus wordt ogenschijnlijk ongemoeid gelaten terwijl ze de lucht en het grondwater blijven vervuilen met PFAS. De lokale gemeenschap ondervindt direct de gevolgen hiervan. Zwemmen in de natuur? Vergeet het maar. Groenten uit eigen tuin eten? Te riskant. En het consumeren van eieren van lokale kippen wordt zelfs afgeraden vanwege hoge concentraties PFAS. Waar is de verontwaardiging? Waar zijn de strenge maatregelen voor bedrijven als Chemours?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk dat de Haagse politiek de boer als zondebok heeft gekozen voor de milieuproblematiek, terwijl grote industriële vervuilers veel te vaak onder de radar blijven. Het wordt tijd dat dit verandert en dat er eerlijke, gebalanceerde maatregelen komen die zowel onze natuur beschermen als recht doen aan de ondernemersgeest en het harde werk van onze boeren en bouwers.