In een recent campagnefilmpje van GroenLinks met acteur Hans Dagelet in de hoofdrol, is ophef ontstaan. Het filmpje lijkt te willen inspelen op de generatiekloof door een wig te drijven tussen de oudere en jongere generaties. GroenLinks suggereert hierbij dat de oudere generatie het beter heeft dan de jongere generatie en geen oog heeft voor hun toekomst. Dit zaait bewust tweespalt in de samenleving.
Het campagnefilmpje is tevens een oproep aan jongeren om op GroenLinks te stemmen. Het laat zien dat als jongeren voor hun eigen toekomst willen kiezen, ze op GroenLinks moeten stemmen. Dit is echter opmerkelijk omdat GroenLinks samen met de PvdA het Kabinet Rutte IV in het zadel houdt. Dit betekent dat de politieke koers van Nederland niet wezenlijk zal veranderen, terwijl GroenLinks wel suggereert dat dit wel het geval zal zijn.
De ophef over het campagnefilmpje van GroenLinks is begrijpelijk. Het zaaien van tweespalt tussen generaties is niet constructief en het is twijfelachtig of het de partij zal helpen bij het winnen van stemmen. Daarnaast lijkt het misleidend om jongeren te vragen op GroenLinks te stemmen, terwijl de partij samenwerkt met een kabinet dat niet per se hun belangen dient.
De reacties op het campagnefilmpje van GroenLinks zijn dan ook gemengd. Sommigen vinden het goed dat de partij aandacht besteedt aan de toekomst van jongeren, terwijl anderen het zien als een onnodige poging om tweedeling te zaaien en stemmen te winnen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is nog afwachten hoe dit campagnefilmpje van invloed zal zijn op de verkiezingsuitslag. Echter, het is belangrijk om in gedachten te houden dat het zaaien van tweespalt tussen generaties niet de oplossing is voor de uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Het is juist belangrijk om samen te werken en oplossingen te vinden die voor alle generaties werken.