Het Nederlandse onderwijs werd opgeschrikt door het schokkende nieuws dat minister van primair en voortgezet onderwijs, Dennis Wiersma (VVD), is afgetreden na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Dit onthullende verhaal werpt een schaduw over de reputatie van een bewindspersoon die beloofde het onderwijs te verbeteren. Echter, er zijn verschillende perspectieven op deze kwestie, zoals geuit door PVV Tweede Kamerlid Harm Beertema, die de zaak vanuit een geheel andere hoek benadert.
Beertema, als lid van de oppositie, onthult via Twitter dat hij alles in het werk heeft gesteld om Wiersma te steunen en dat hij al geruime tijd betoogt dat onderwijsbestuurders de werkelijke machthebbers in het onderwijs zijn. Hij beweert dat Wiersma de eerste minister in decennia was die een nauwkeurige analyse maakte van de erbarmelijke staat van het onderwijs en die vastberaden was om deze te verbeteren door meer controle uit te oefenen over de lumpsumfinanciering. Beertema beweert dat de onderwijsbestuurders hierdoor bedreigd werden en Wiersma consequent hebben tegengewerkt.
Het is echter opmerkelijk dat de media, waaronder het programma Op1, dit perspectief volledig over het hoofd hebben gezien, zelfs terwijl Beertema op Twitter actief wordt gevolgd. Beertema wijt dit aan het zogenaamde "cordon sanitair" en het gebrek aan bereidheid om de PVV, als grootste oppositiepartij, aan het woord te laten. Dit gebrek aan evenwichtige berichtgeving roept vragen op over de neutraliteit van bepaalde mediafiguren, zoals Floor Bremer en Van Groningen, die volgens Beertema het cordon sanitair in stand houden.
Terwijl de politieke twisten voortduren, zijn het de leerlingen en ouders die de uiteindelijke gevolgen zullen ondervinden. Met het vertrek van Wiersma en de aanstaande benoeming van een nieuwe minister wordt gevreesd dat het onderwijs verder achteruit zal gaan. De prioriteit lijkt niet te liggen bij het verbeteren van het onderwijssysteem, maar bij het tevredenstellen van de onderwijsbestuurders. Dit betekent dat er meer geld zal worden besteed aan een steeds slechter wordend onderwijsniveau.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is van het grootste belang dat ouders en de samenleving zich bewust worden van deze ontwikkelingen. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het is tijd om kritisch te kijken naar het politieke spel dat wordt gespeeld en ervoor te zorgen dat de belangen van de leerlingen op de eerste plaats komen. Alleen dan kan er een daadwerkelijke verbetering in het onderwijs worden bereikt.