In de Tweede Kamer heeft Kamerlid Nicki Pouw-Verweij zich uitgesproken tegen het opdringen van Woke op universiteiten en hoge scholen. Want, zei ze, academische vrijheid houdt ook in dat academici en studenten die het Woke-gedachtegoed niet aanhangen gewoon mee mogen doen.
Verweij begon haar inbreng in de commissie over dit onderwerp door te stellen dat de invloed van Woke werkelijk "verwoestend" is. Het kan en mag niet zo zijn dat de academische vrijheid wordt bedreigd omdat wetenschappers en studenten zich onder de vlag van diversiteit en inclusie in een ideologische mal moeten persen die de hunne niet is."
Daarom vroeg Verweij de verantwoordelijke minister er bij de NWO op aan te dringen "dat het bewaken van de academische vrijheid ook betekent dat universiteiten en hogescholen worden gevrijwaard van het opdringen van Woke-gedachtegoed."
Het vervelende hieraan is natuurlijk dat het opdringen van het Woke-gedachtegoed op universiteiten en hogescholen onverminderd doorgaat. Verschillende academici hebben hun baan verloren omdat ze niet mee willen gaan met de Woke-gekte en weigeren te Deugen. Andere academici zitten op de wip - ze zijn nóg niet ontslagen, maar iedereen ziet aankomen dat dit wel degelijk heel spoedig gaat gebeuren.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad al die studenten die zich uit angst voor repressailles stilhouden. Ook daar lopen er heel wat van rond. Studenten die Woke doorzien voor wat het is - een totalitair gedachtegoed - maar die dat niet hardop durven te zeggen omdat ze weten dat ze dan sociaal geïsoleerd worden en omdat hij cijfers er mogelijk zelfs onder lijden.
We leven in merkwaardige tijden. Waar je vroeger in de problemen kwam als je alternatieve denkwijzen had, en dus tegen de traditie inging, is het nu precies andersom. Het is dus helemaal doorgeslagen. Het lijkt de Franse Revolutie onderhand wel!