Tweet not found
The embedded tweet could not be found…
Socioloog Laurens Buijs heeft de afgelopen dagen met een kritische blik gekeken naar het vertrek van Mark Rutte en Sigrid Kaag. In zijn analyse plaatst hij grote vraagtekens bij het heersende narratief en de steun die deze twee leiders hebben gekregen, ondanks hun vermeende verraad aan Nederland en hun aandeel in het ondermijnen van de democratische rechtsstaat.
The embedded tweet could not be found…
Buijs merkt op Twitter op dat het establishment het narratief heeft bepaald en opvallend veel steun heeft gekregen, zowel van de mainstream media en politiek als van zogenaamd onafhankelijke en frisse nieuwkomers. Hij noemt het gênant om te zien hoe zelfs partijen zoals de Dierenpartij, PVV en BBB mee gingen in het geslijm richting de afzwaaiende elite. Hij betreurt ook het gebrek aan kritisch vermogen en de neiging van velen om mee te gaan in de propagandistische verhalen die misstanden verhullen. Zelfs FVD vond hij te braaf reageren. Arme Thierry het is ook nooit goed.
De socioloog constateert dat veel mensen onterecht hoopvol zijn en denken dat er nu fundamentele veranderingen zullen plaatsvinden. Hij benadrukt echter dat de komst van nieuwe gezichten en narratieven niet automatisch leidt tot echte politieke verandering. Volgens Buijs blijft de neoliberale controle-agenda onaangetast en wordt de totalitaire politiek zelfs gevaarlijker, omdat het nu een vriendelijker en charismatischer gezicht zal krijgen.
Buijs waarschuwt dat de gifbeker nog niet leeg is en dat de strijd tegen oprukkend totalitarisme pas aan het begin staat. Hij pleit voor meer mensen die opstaan tegen de gevestigde orde en het escalerende patroon doorbreken. Hoewel hij hoop blijft houden op een goede afloop, erkent hij dat dit nog ver weg lijkt te zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De analyse van Laurens Buijs biedt een kritische reflectie op het dominante narratief rondom het vertrek van Rutte en Kaag. Hij benadrukt de noodzaak van alertheid en actie om de fundamenten van de democratische rechtsstaat te beschermen. Buijs roept op tot een breed bewustzijn en een collectieve inspanning om te strijden tegen het oprukkend totalitarisme en te streven naar een rechtvaardigere samenleving.