Mona Keijzer was de afgelopen week he-le-maal klaar met de wanstaltige engnek Jan Paternotte van D66. Want, zei ze, de D66-kleuter was niet bezig met zijn werk als Kamerlid. Nee, hij maakt zich alleen maar druk om het verdedigen van "zijn" minister. "Ik neem mijn taak wél serieus," beet Keijzer hem toe. Keijzer wilde het één en ander weten over het nieuwe
WHO-verdrag. Volgens critici is dat verdrag erg problematisch omdat het er in hun ogen voor kan zorgen dat de wil van het WHO wet wordt. Als die organisatie iets wil, dan gaat Nederland daar - al dan niet verplicht - in mee.
Keijzer is daar dus kritisch over. Zij wilde daar dan ook het fijne over weten van de minister van Medische Zorg, de D66'er
Pia Dijkstra. Ongelooflijk genoeg werd Dijkstra opzichtig in bescherming genomen door Paternotte. Die letterlijk naar de interruptiemicrofoon toekwam om
haar van antwoorden te bedienen.
Keijzer had de documenten van de overheid gekregen en gelezen en geconcludeerd dat de WHO werkelijk macht krijgt over ons beleid qua
volksgezondheid. Maar opeens kwam Paternotte met een citaat
dat hij online had gevonden waarin staat dat het verdrag in kwestie slechts de WHO macht geeft om "aanbevelingen" te doen.
"Dat staat dus niet in de documenten die wij ontvangen hebben," was het antwoord van
BBB'er Keijzer. Daarom wilde zij heel graag dat de minister even uitlegt "hoe de Kamer dan geïnformeerd wordt door de minister? Want in de stukken die wij gekregen hebben van de minister staat dit niet." Daarnaast wilde Keijzer weten: "Is het mogelijk dat voor er gestemd wordt, dat deze wijziging hierop met een ammandement weer verdwijnt?"
"Dit precies het punt, dit is precies het punt waarom ik de minister gevraagd heb: wacht nou even, en zorg dat, op het moment dat het duidelijk wordt, dit is het verdrag waar we over gaan stemmen, dat je dan vier maanden tijd hebt om met elkaar hier goed discussie te voeren," sloot Keijzer daarop af.
Met andere woorden, het kan niet zo zijn dat je nu al dit "verdrag" in behandeling neemt en mogelijk aanneemt als blijkt dat ze allerlei zaken gewoon kunnen en mogelijk ook gaan aanpassen. Want, let wel, in Nederland gaan internationale verdragen bóven onze eigen wet.
Toen gebeurde het ongelooflijke. Paternotte holde weer naar de microfoon en deed Dijkstras werk voor haar! Dijkstra kon niet vinden wanneer er "veel eerder was aangegeven dan nu wat er in die onderhandelingen gebeurt." Ze probeerde wat informatie te vinden en Keijzers punten te weerleggen. Dat kon ze niet goed, niet in de laatste plek omdat ze een enorme chaoot is.
En dus kwam Paternotte to the rescue. En daar was Keijzer niet van gediend.
"Ja, ik vind het fan-tas-tisch dat de heer Paternotte zijn eigen minister verdedigt," reageerde ze vlijmscherp, "maar als wij in deze Kamer over wetteksten moeten gaan spreken al naar gelang of de heer Paternotte het kan vinden op het World Wide Web... Nou, als D66 op zo'n manier wil omgaan met zijn verantwoordelijkheid met betrekking tot wetgeving is dat aan hém, maar ík neem mijn taak een stuk serieuzer."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.
Het was een ijzersterk optreden van Keijzer omdat dit precies is wat er gebeurt. Niet alleen nu, maar veel vaker. Kamerleden van het Partijkartel functioneren als assistentjes van het kabinet. Ze doen hun werk totaal niet. Wat het kabinet wil doen ze. En als bewindspersonen in de problemen komen verdedigen ze hen gewoon...
Het gevolg is doodeng. Het zorgt namelijk voor extreem slechte wetgeving. Vervolgens roepen dat soort politici opeens dat ze het zo "heus niet bedoeld hebben."
Op dat moment hebben we daar helaas niets meer aan. Er wordt dan enorme schade aangericht... en Nederland wordt steeds weer een slechter, minder mooi land. Iedere keer weer.