De realistische LHBTIQ-organisatie De Roze Leeuw heeft furieus gereageerd op het uitsluiten van FVD'er Nick Mijnhart van een regenboogdebat in de provincie Gelderland. Dit is, zegt De Roze Leeuw, volstrekt onacceptabel - zeker als je in aanmerking neemt dat Mijnhart zelf homoseksueel is. De Woke-organisatie van het debat - het COC - vindt dat echter volstrekt irrelevant. Mijnhart is FVD'er en dus fout. Punt.
De Roze Leeuw vindt dit volstrekt belachelijk. De stichting, die zich inzet voor de fysieke én mentale weerbaarheid van seksuele minderheden en die gelooft in eigenaarschap in plaats van slachtofferschap, reageert dan ook woedend op deze intolerante actie van de zogenaamde Woke-actvisten die FVD'ers uitsluiten.
Voorzitter Lennard van Mil laat weten aan De Dagelijkse Standaard dat het volstrekt onacceptabel is dat homoseksuelen blijkbaar alleen meetellen als ze Woke zijn. "Dit is pure onderdrukking," aldus Van Mil, "terwijl we daar nou juist nét vanaf waren. Waarom moeten we ons per sé begeven in een scene en ons per sé op een bepaalde manier gedragen? Dat bepalen we zélf, als individuen."
Ook laat De Roze Leeuw weten dat de stichting het volstrekt belachelijk vindt dat er tegenwoordig net wordt gedaan alsof Woke-rechten homorechten zijn - en omgekeerd. "Dat is een vals beeld, legt Van Mil uit. "De 'regenboogcommunity' wordt nu juist gekaapt voor heel andere belangen."
Met andere woorden, voor belangen die niets te maken hebben met het dagelijkse leven, de veiligheid, en de vrijheid van seksuele minderheden. Zo ook in dit geval. Nick Mijnhart wordt uitgesloten omdat hij rechts is. De belangen zijn dus puur partijpolitiek. Met de rechten en vrijheden van homo's heeft het allemaal niets te maken. "Wij willen daar niet aan meewerken," zegt hij daarop.
Vervolgens vertelt de voorzitter van De Roze Leeuw dat hij en andere LHBTI'ers de impact van dit soort Woke-intolerantie zelf ook voelen. "Wij horen vaak van mensen dat ze helemaal geen probleem hebben met homoseksualiteit, maar dat ze zich wel enorm storen aan het gepush met bijvoorbeeld regenboogvlaggen en prides. En zo is het, de meeste mensen hebben ook helemaal geen probleem met ons. Maar wij jagen die mensen nu wel tegen ons in het harnas."
Het zijn uitspraken waar veel DDS-lezers zich in kunnen herkennen, weet ik zo van de afgelopen jaren. Ook ons publiek staat pal voor het recht van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen om hun leven op hun manier te leiden... maar ze zijn inderdaad wel klaar met dat continue gedram. Leef je gewoon leven! Klaar!
Hoe dan ook, Mijnhart wordt dus keihard uitgesloten - dit terwijl hij zelf gay is. Wat kan er gedaan worden tegen dit soort Woke-intolerantie?
"We moeten ons massaal uitspreken," zegt Van Mil, "en dit een halt toeroepen. Dat moeten we luid en duidelijk doen! Maar ook door ervoor te zorgen dat deze clubs geen subsidie meer krijgen. Zo krijgt het COC bijna 10 miljoen euro per jaar van het Rijk. En zij noemen zich dan activisten! Nou, als je betaald wordt door de overheid ben je per definitie geen activist. Wíj́ zijn de ware activisten.
Eerder plaatste de stichting ook al een statement op Twitter. Daarin zeiden ze het extreem te betreuren "dat het COC Midden-Gelderland een politieke partij heeft geweigerd op basis van inhoud en daarmee een onveilig klimaat creëert voor seksuele minderheden in Nederland. Wij betalen hier straks de rekening voor," aldus De Roze Leeuw. "Wij, een groep van homoseksuelen, lesbiennen, biseksuelen én transgenders WILLEN DIT NIET."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is natuurlijk ronduit schandalig hoe Mijnhart behandeld is. Je moet je voorstellen: je bent homoseksueel, wil graag meedoen over de situatie van homoseksuelen in Nederland, wat een hot onderwerp is (ook omdat veel homo's zich weinig tot niet veilig voelen in de grote steden, maar dan krijg je te horen dat jij niet mee mag doen omdat je bij de verkeerde partij zit. Ondertussen mogen heteroseksuelen die nooit te maken hebben gehad met jouw worstelingen en met mogelijke bedreigingen die jij ervaart in, zeg, Amsterdam of Utrecht wel debatteren.
Ongelooflijk. Zoals een vriend mij vandaag vertelde: "Ik had nooit gedacht dat ik nog eens zou meemaken dat mensen uitgesloten zouden worden op basis van hun politieke overtuigingen. Niet in Nederland." Helaas. In het Nederland van nu gebeurt dat wél. Steeds vaker, en steeds weer met FVD'ers.
Stichting De Roze Leeuw is er voor gewone, nuchtere homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Mensen die in eerste instantie mens zijn, een gewoon leven leiden en niet van hun seksualiteit hun hele identiteit maken. Zij herkennen herkennen niet in het beeld dat nu door ”belangenorganisaties”, politieke partijen en media over hen wordt gecreëerd. Namelijk dat zij een onderdrukte minderheid zijn in een intolerant land. Integendeel. zij zijn juist dankbaar voor het land waarin zij mogen leven en zien zichzelf absoluut niet als slachtoffer. Daarom laten zij zien dat het ook anders kan. Dat doen zij door het organiseren van inhoudelijke evenementen, het lobbyen bij politieke partijen én het bereiken van fysieke en mentale weerbaarheid. Herken jij je in de visie van DRL, bezoek hun website dan en sluit je aan bij de stichting.