Gisteren werd ik geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Prachtig om ook op Provinciaal niveau een volksvertegenwoordigende taak te mogen vervullen! Ik heb gespeecht over TATA-steel, over mobiliteit en over stikstof. Een perfecte opmaat naar de verkiezingen van 15 maart! Ook zag ik enkele afgesplitste
JA21-ers weer, de voormalig-FVD-ers Annabel Nanninga, Ivo Mantel, Daniël van den Berg. Het viel me op hoe ontzettend linksig, centrisch hun standpunten waren geworden. Deze mensen - die ik vier jaar geleden zelf nog heb geselecteerd - werden oorspronkelijk verkozen op een campagne tegen doorgeslagen klimaat- en milieubeleid, tegen de EU, tegen immigratie - maar ze noemden gisteren in de Provinciale Staten het gedwongen recyclen van wasmachinewater (!) ‘sympathiek’, ze wilden de hoogovens ‘verduurzamen’ en zijn in de Tweede Kamer inmiddels pro-EU, pro-’echte vluchtelingen’, pro-NAVO en pro-mRNA-vaccins. Geen wonder dat ze een lievelingetje zijn van de pers.
Ik moet dit écht uitleggen
Opnieuw realiseerde ik me dat Forum voor Democratie écht, fúndamenteel anders is dan alle andere partijen. In mijn nieuwe boek
De Gideonsbende ga ik daar uitgebreid op in. Op alles wat er is gebeurd. En op de mogelijkheden voor de toekomst.
Ik bespreek de woke-cult, de oorlog in Oekraïne, corona, het WEF, de omvolking en de schaduwmacht op de achtergrond - maar daarnaast ga ik ook in op het fundamentele verschil tussen ons en al die andere zogenaamde oppositiepartijen.
Ik noem het beleidsoppositie versus systeemoppositie. JA21, die bonte verzameling
FVD-verlaters, maar eveneens de BBB van Caroline van der Plas, BVNL van Wybren van Haga, enzovoorts: allemaal willen ze oppositie voeren op beleidsniveau. Ze hebben kritiek op de uitwerking van specifieke beleidsregels, maar betwisten de grondaannames van het beleid niet. In de Tweede Kamer begint Joost Eerdmans zijn klimaatspeeches met “natuurlijk moeten we CO2 terugdringen, maar…”; men is niet voor NEXIT, niet tegen het coronaverhaal überhaupt; en op provinciaal niveau gaan ze volledig mee in het stikstofverhaal.
Ze willen dat het allemaal nét ietsje minder kost, dat de lasten nét ietsje beter verdeeld worden - maar voeren geen échte, fundamentele oppositie.
Forum voor Democratie daarentegen
doet dat wel. Wij voeren - wat ik noem - systeemoppositie. Wij vallen de grondaannames aan waarop het huidige beleid gebaseerd is. Omdat je alleen dán wérkelijk iets anders kunt voorstellen en willen.
Net als in het bijbelverhaal van
de ‘Gideonsbende’ (Richteren 6) vormen wij van FVD een kleine groep idealisten. We strijden voor het behoud van ons land, voor de volgende generaties, voor de eeuwigheid kortom. Niet voor onszelf. Niet voor een baantje of een aai over de bol van het systeem.
Nu we aan de vooravond staan van een nieuwe Provinciale Statenverkiezing - wat zijn de afgelopen 4 jaar snel gegaan! - heb ik de grondbeginselen opgeschreven van onze partij. Ik vertel waarom FVD wezenlijk anders is dan alle andere partijen. Ik identificeer de ware aard en ideologie van de tegenstander. En ik schets het pad naar de overwinning.
De Gideonsbende is mijn meest fundamentele boek tot nu toe, een must read als je wil begrijpen wat er deze verkiezingen - en de komende jaren - op het spel staat. Ik zou het fantastisch vinden als je het boek zou lezen!