-Frits Bosch- “Xi Jinping, alvast hartelijk gefeliciteerd met je herbenoeming en ons van het bord te vagen”

Opinie18 okt 2022, 11:00

Xi Jinping mag door voor nog een termijn en daarna nog een en dan nog een en dan nog een. Het is een wedstrijd met ons aller sublieme Mark Rutte. Wat staat ter discussie? Dat is de vraag of China de wereldorde wil veranderen en ten slotte deze orde naar zich toe wil trekken. Het antwoord op die vraag is volmondig “ja”. Hoe wil hij dat doen?

Twee dingen goed begrijpen. Chinezen hebben het spel Go 2000 jaar voor Christus bedacht. Miljoenen Chinezen spelen dit spel. Het is een spel van tactiek en strategie voor het omsingelen en klemzetten van je tegenspeler met witte en zwarte ronde steentjes. Prachtig spel! Xi Jinping speelt dit spel in het echie, mondiaal. Hij doet dat op twee manieren:

1. Zoek zwakke leiders die op het randje van politiek omvallen staan en ga ze steunen met geld en wapens, maar ‘voor wat hoort wat’, Chinese invloed politiek en economisch

2. Verstrek aan zwakke landen risicovolle leningen waarvan je kunt vermoeden dat ze die moeilijk of niet terug kunnen betalen. Als dat laatste het geval is neem je bezit van het onderpand, de infrastructuur zoals havens. Verschaf jezelf economische en politieke macht, eventueel door omkoping, zie Australië.

Dit beleid gaat gepaard met het in diskrediet brengen van westerse partijen. Westerse partijen die zich negatief uitlaten of Chinees beleid worden via de Chinese ambassadeurs van heftige repliek gediend. Probeer dus niets over Taiwan contra China te zeggen, dan krijg je meteen de ambassadeur over je heen.

Zo zet China mondiaal haar Go steentjes ter omsingeling in alle werelddelen, inclusief de VS met name in de infrastructuur van het land.

Hoe wil China nog meer de wereldorde veranderen. Wel, China meent dat internationale verdragen westerse brouwsels zijn, inclusief VN. China gaat voor hele nieuwe verdragen waarbij mensenrechten niet bepaald bovenaan staan. China wenst verdragen die ieders systeem respecteren. Dat betekent de facto ‘mind your oen business’. Met andere woorden: landen met een dictator en schending van mensenrechten, “daar willen we niets over horen, dat moet ieder land zelf weten.” Dit geeft China speelruimte om te wroeten en politieke vooruitgang te boeken. Rusland is ultiem zwak. China kan in ruil voor steun goedkope voorwaarden bedingen voor energie. China kent slechts één adagium “China first!” Het zwakke punt van China is dat ze te weinig kindjes willen maken. Maar als je met 1,5 miljard Chinezen bent kan dat nog wel even lijden. Gaat China ons economisch overvleugelen over tien tot vijftien jaar?

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

We moeten goed begrijpen waar China mee bezig is namelijk met de kaas van brood te eten van het Westen. Ze haten ons diep, met vroegere vernederingen in gedachten waaronder de opium oorlogen. Daarom is het zo buitengewoon treurig dat ‘wij’ tot op het bot verdeeld zijn over alle mogelijke zaken en dat woke van kwaad naar veel erger gaat. Het is de hoogste tijd dat we onze ‘act’ weer bijeenrapen. Anders worden we weggevaagd, heel geleidelijk, steentje voor steentje.

M Brandenburg reaguurder onder m’n centrale bank artikel meent dat DNB niet onafhankelijk is. Sinds de Bankwet 1998 is geregeld dat DNB geheel onafhankelijk van de staat is. Los daarvan is de staat de enige aandeelhouder. 

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten